Stewart szezonvégi virágzása

A 2014-es szezon végén tanúi lehettünk a running back Jonathan Stewart megújulásának.

Tanúi voltunk büntető futásainak, sebességének és türelmének - a teljes csomagnak. Ez hatékonysághoz és győzelmekhez vezetett.

"Lehetőséget kapni a pályán és megcsinálni a játékot - ez minden, amit kérhet egy running back." mondta Stewart.

Miután a running back DeAngelo Williams keze eltörött a 13. héten, Stewart vette át a kezdő pozíciót és virágzott. A Carolina-nak meg kellett nyernie a hátralévő négy meccset, hogy jogosult legyen a rájátszásra. A Panthers megnyerte, Stewart átlagosan közel 20 alkalommal futott, és majdnem 100 yardot ért el meccsenként.

Stewart második volt az NFL-ben a Dallas-i DeMarco Murray mögött az utolsó öt héten az alapszakaszban. Az utolsó öt meccsen közel annyit futott (486), amennyit a 2012-es és 2013-as szezonban összesen (516).

Az NFC Wild Card rájátszás meccsen az Arizona Cardinals ellen 123 yardot és egy TD-t szerzett 24 futásból, amivel hozzásegítette a Carolina-t az első playoff győzelem megszerzéséhez 2005 óta.

De amikor a régóta várt egyéni sikerről kérdezték, Stewart maga elé meredt és azt mondta, "Ez csak az út egy része."

A hat éves veteránnak minden joga megvolt, hogy azt mondja, jó érzés volt bebizonyítani, hogy még mindig képes elit szinten játszani. De nem tette.

"Én csak hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam." mondta Stewart. "Igyekszem azokat a pillanatokat megélni és élvezni a győzelmeket. Egy csomó szerencsétlen helyzetet kellett kezelni az idén, de bejuttattuk magunkat a rájátszásba, és ez sokat elárul a csapatról."

És sokat elárul Stewart-ról is - aki megszilárdította a Carolina playoff jelenlétét azáltal, hogy következetesen hatékony futó veszélyt jelentett.

Megtalálta a területet és már arra összpontosít, hogy megtalálja újra 2015-ben.

"Nagyon izgatott vagyok a jövő év miatt." mondta Stewart. "Meg kell találni a területet a holtszezonban. Ez most kezdődik."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu