A linebacker ‪‎Thomas Davis‬ a második egymást követő évben lett Walter Payton Man of the Year Award döntős

"Ez határozottan egy hatalmas megtiszteltetés." mondta Davis. "Rendkívül ritka, hogy valakit a döntőbe jelölnek két évben is egymás után. Sokat elárul arról, hogy milyen munkát végzünk a közösségben - itt Charlotte-ban, Georgia-ban és South Carolina-ban."

A Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers és a San Francisco 49ers wide receiver-e, Anquan Boldin a többi döntős, aki elismert munkát végzett a pályán kívül és kiválóan játszik. A díjat az NFL Honors awards show-n adják át a Super Bowl előestéjén.

"Thomas Davis úgy éli az életét, ahogy Walter Payton tette - a család és a közösség az első." mondta a vezetőedző Ron Rivera, Payton egykori csapattársa a Chicago Bears-nél. "Thomas ereje, hogy visszatért három térdműtét után, Payton futballpályán mutatott szívósságára hasonlít."

2012-ben Davis volt az első NFL játékos, aki visszatért egy teljes szezonra három, ugyanazon térdében történt ACL sérülés után. 2013-ban Davis karrierjének legjobbját érte el 151 tackle-el és négy sack-el.

A Carolina nagyhangú vezetője a 2014-es szezont 129 tackle-el és 2,5 sack-el fejezte be, hozzásegítve a Panthers-t a franchise első NFC South Division bajnoki címvédéséhez.

A pályán kívül Davis és felesége, Kelly a Thomas Davis Defending Dreams Foundation irányítója, a non-profit szervezet több mint 2000 hátrányos helyzetű gyermek és családjaik életén javít évente. 2007-es megalakulása óta az alapítvány több mint 500.000 $ támogatást osztott szét.

Az alapítvány egy ifjúsági labdarúgó táborban vendégül lát 350 fiút és lányt, a tanszer program 600 diákot támogat évente. Davis a csapattársak segítségével ad otthont az éves Thanksgiving meal eseménynek a Battered Women's Shelter szervezetnek a karácsonyi esemény mellett.

2013 júniusában az alapítvány megépítette az első és egyetlen parkját Davis szülővárosában, Shellman-ben.

Az alapítvány sarokköve a Youth Leadership Academy, egy 14 hetes délutáni program, ami az alacsony jövedelmű középiskolás diákoknak segít olyan területeken, mint az etikett, nyilvános beszéd, közhasznú munka, vezetés - ami rendkívül fontos és személyes Davis számára. 2011 augusztusában Davis volt a család első tagja, aki elvégezte a főiskolát.

"Nem tudtam volna előadást tartani a diákoknak arról, hogy fontos az oktatás, ha nem lettem volna hajlandó elvégezni én magam is." mondta Davis. "Most úgy tudok beszélni velük, mint egy diplomás."

2014 áprilisában Davis megkapta a Call to Courage Award díjat, amit évente olyan keresztény sportolók kapnak, akik példamutató teljesítménnyel rukkolnak elő.

"Volt szerencsém végignézni, ahogy Thomas Davis magabiztos, érett, gondoskodó emberré válik." mondta a Panthers tulajdonosa/alapítója, Jerry Richardson. "Senki sem veszi a befolyásos pozícióját komolyabban, mint Thomas a pályán vagy a közösségben. Ő egy vezető, aki önzetlenül feláldozza az idejét és energiáját arra, hogy segítsen a körülötte lévőknek, legyen az egy fiatalabb játékos a csapatban, vagy egy fiatal Carolina-ban. Elkötelezte magát a szakmája, a családja, és a jótékonysági munka iránt, és ezzel ő tette a közösséget egy jobb hellyé."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu