Három asszisztens edző került kinevezésre Tampában

A Tampa Bay Buccaneers edzői stábja lényegében kész a szezonkezdetre. Ennek legékesebb jele, hogy immáron az asszisztens edzői posztokon is megtörténnek a vezetőedző és general manager által elképzelt változtatások.

George Warhop nem boldogult tavaly. Ennek ellenére úgy néz ki nem ő távozik, hanem asszisztense Matt Wiegard, akinek a helyére Butch Barry érkezik. Barry a Central Michigan Egyetemről jön és érdekes módon nincs korábbról kapcsolata az edzői stábbal. S nem volt a Chicago Bears-nél sem, ami mostanában kisebb csoda a Bucs stábjában. Az egyetemen egyébként ugyancsak a támadófal volt a szakterülete, de foglalkozott korábban tight end-ekkel is. Új irányító edzőnk Mike Bajakian ugyan megfordult ezen az egyetemen, de még azelőtt távozott onnan, hogy Barry betöltötte ottani posztját.

Ben Steele volt tavaly a támadók felkészítő edzője. Nos, bár hivatalosan még mindig a csapat alkalmazásában áll, szerepkörét az az Andrew Weidinger veszi át, aki új támadó koordinátorunk Dirk Koetter asszisztense volt az Atlanta Falcons csapatánál. Állítólag Weidingernek nagy szerepe volt abban, hogy Julio Jones és Roddy White sérülései után ne essen szét a Falcons elkapó alakulata. Ő készítette fel a két sztár helyére beugró játékosokat és munkájával elégedettek voltak.

A harmadik kinevezett személy Miles Smith. Igen, Smith! Egy újabb Smith, aki történetesen vezetőedzőnk gyermeke. Így a safety-k edzőjével Mikal Smith-szel már hárman vannak a csapatnál. Lassan kezd családi vállalkozássá alakulni a franchise. Miles egyébként Dave Borgonzi-t váltja a védelmi felkészítő edzői titulusban. Itt is érdekes, hogy Borgonzi is hivatalosan tagja még a stábnak. Őszintén szólva tettem röpke kísérletet, hogy utánanézzek mivel is érdemelte ki a fiú ezt a kinevezést, de őszintén szólva megrekedtem ott, hogy leginkább apuci körül lődörgött korábban a Bears most pedig a Bucs csapatánál. Biztos jó lesz!

Ezek a változtatások történtek. Szerintem a mostani stáb névsorával nagyjából megbarátkozhatunk, nagy változásokra én személy szerint már nem számítok.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com