Panthers Mock Draft 2.0

Mint sok csapat, a Carolina Panthers is arról beszél, hogy a "rendelkezésre álló legjobb játékost" választják majd az NFL Draft-on.

Szinte az egész világon úgy tartják, a Panthers-nek egy offensive tackle-re lenne a legnagyobb szüksége, így majdnem egyhangúlag a draft elemzők azt jelzi előre, hogy a Carolina majd egy offensive tackle-t választ a 25. helyen.

De a Panthers-nél nem így gondolkodnak. 2012-ben például szinte mindenki azt jósolta, hogy a Carolina egy defensive tackle-t választ a kilencedik helyen, a csapat ehelyett választott egy olyan játékost, akire látszólag nem volt szükség.

A Panthers kiválasztotta a linebacker Luke Kuechly-t.

A folyamat ezen korai helyzetében van egy maroknyi találgatás, amely szerint a Panthers mégsem offensive tackle-t választ az első fordulóban. Íme a gondolataik.

CB Marcus Peters, Washington

Todd McShay, ESPN.com

McShay már a Panthers figyelmébe ajánlotta a Pittsburgh offensive tackle-jét, TJ Clemmings-et az előző Mock Draft alkalmával, de a legújabb "Top 32" listáján Peters a 25.

"A videók alapján Peters a legjobb cornerback ebben az osztályban." írja McShay. "Az aggodalom vele kapcsolatban a pályán kívüli viselkedése."

WR Devin Smith, Ohio State

Michael Middlehurst-Schwartz, USAToday.com

A "Mock Draft Párbaj" sorozat másik írója Steven Ruiz, így nem csoda, hogy a duó előrejelzésében különböző variációkat jósol a Panthers esetében. Ruiz az offensive tackle La'el Collins választását tartja valószínűnek.

"Egy baloldali tackle Cam Newton védelmére lenne az ideális választás, de ez nehéz lesz ennyire az első kör végén." írták. "Ehelyett a gyors Smith lehetne Newton célpontja, aki kontrasztot adna a hatalmas Kelvin Benjamin mellett."

Smith 12 TD-t kapott el tavaly, amivel hozzásegítette a Buckeyes-t a nemzeti bajnokság megnyerésében.

CB Jalen Collins, Louisiana State

Charles Davis, NFL.com

"Collins nem kezdett egy csomó meccsen az egyetemen," írta Davis, "de a magassága és atletikussága kiváló lehetőségeket rejt."

Collins csak hét meccsen kezdett az LSU védekező backfield-jében 2014-ben, de az ő fizikuma igazi etalon (6-1, 203).

S Landon Collins, Alabama

Jeremy Igo, CarolinaHuddle.com

A helyi blogger tudja, hogy "Gettleman alkalmazza, amit mond, és a rendelkezésre álló legjobb játékost választja", iGo szerint egy másik Collins-t választanak majd a 25. helyen.

"Collins a prototípusa Ron Rivera strong safety-jének." írta Igo. "Megbünteti a futókat, a legjobb futás elleni védekező safety a draft-on, és Dave Gettleman mindig azt mondja, először meg kell állítani a futást, hogy képes legyél támadni az irányítót."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: fansided.com