NFL mérkőzést kapna Németország, Mexikó és Brazília is

Az NFL mérkőzések új helyszíneként főként Los Angelesről lehetett hallani az utóbbi időben de a liga tovább akar terjeszkedni az Egyesült Államokon kívül is. A legújabb ötlet szerint London mellett Németország és Mexikó alapszakaszmérkőzést rendezhetne Brazília pedig Pro Bowl-t kapna.

Az utóbbi években csak két város volt az USA-n kívül ahol mérkőzést rendeztek. A Buffalo Bills hat éven keresztül egy mérkőzést Torontóban játszott. 2007-től Londonban évente egy, 2013-ban kettő, tavaly pedig már három mérkőzést rendeztek meg.

Az idei szezonban is három mérkőzés kerül majd megrendezésre Londonban és a liga tekintettel az európai szurkolókra délutáni idősávra tette mindhárom mérkőzés kezdetét. Idén a Miami Dolphins-New York Jets, a Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs-Detroit Lions került át Európába.

A legfrissebb hírek szerint 2017-től kezdve Németországban is rendeznének egy mérkőzést és a tervek között szerepel, hogy később Mexikóban folytatják a terjeszkedést. Más hírek szerint Németország bevonásával egyidőben Brazíliában Pro Bowl mérkőzést rendeznének. A brazíliai Pro Bowl-al azt akarják elérni, hogy a játékosok ne mondják le mindenféle kitalált sérülés miatt a gálamérkőzést.

Az NFL jelenleg a legnépszerűbb Major Sport, egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte így nem meglepő, hogy most akarnak még tovább terjeszkedni. A hírek szerint a terjeszkedés nem állna meg a mostani bővítéssel hanem visszatérnének Kanadába és bevonnák Kínát is. Ennek megvalósítása azonban még biztosan nagyon messze van.

(nfl.com, Fotó: vikings.com)

Címkék: alapszakasz