Stewart alkalmazkodik a változásokhoz

A running back Jonathan Stewart alkalmazkodik a változásokhoz. Akkor kezdődött, amikor besétált az öltözőbe a holtszezon edzések első napján és rájött, hogy új szomszédja van. És folytatódott, amikor fellépett a pódiumra az interjú szobában.

A dolgok nyilvánvalóan mások most, hogy DeAngelo Williams - a Carolina minden idők vezető futója - a Pittsburgh Steelers csapatában folytatja.

"Ez furcsa lesz." mondta Stewart. "Csak jöttem ma az első edzésre és a szomszédom eltűnt hét év után. Nyilvánvaló, hogy ez más, de ez is része az üzletnek. Ez egy más helyzet, ami történt ebben a holtszezonban. Amikor ilyen dolgok történnek, ez lehetőségeket teremt az embernek."

Tavaly Stewart virágzott az év végén és segített bejutni a Panthers-nek a rájátszásba. 809 yardot futott 13 mérkőzésen, ez a legjobb eredménye 2009 óta, amikor a második NFL szezonját töltötte.

Williams sérülésekkel küzdött, mindössze hat meccsen játszott és 219 yardot futott - karrierjének leggyengébb teljesítménye. A Panthers elengedte Williams-et márciusban.

"Minden évben készen állsz az ilyen helyzetre, amelyben vagyunk." mondta Stewart. "Ez a hatékonyságról szól. De amikor a dolgok, mint ez, megtörténnek, nem könnyű elfogadni ezt."

Stewart és Williams híres beceneve a "Double Trouble" volt, ahol Williams rendszeresen a kezdő volt, ha mindketten egészségesek voltak. Most Stewart, aki 28 alkalommal kezdett pályafutása során, úgy kezdi a szezont, hogy megkérdőjelezhetetlen a szerepe.

"Minden évben úgy gondolkodtam edzés közben vagy amikor gyakoroltam, mint az 1. számú back." mondta Stewart. "Soha nem tudhatod, mikor mondják a számodat, hogy csináld."

Még túl korán van ahhoz, hogy tudjuk, ki lesz a No. 1 running back. Stewart, esetleg Fozzy Whittaker vagy Mike Tolbert? Vajon a Panthers draftol egy újonc futót is? Az egész még a jövő zenéje.

De Stewart nyitott mindenre, amit segít a Carolina-nak megszerezni a győzelmet.

"Őszintén szólva, én csak szeretném megnyerni a meccset." mondta Stewart. "Bármit is a terv -, hogy én kapom a legtöbb futást vagy a legkevesebbet, bármi is a terv azon a héten - állok elébe."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu