100 millió dolláros szerződést írt alá Cam Newton

Cam Newton, aki az egyik legdinamikusabb irányító az NFL-ben aláírta az öt évre szóló szerződés hosszabbítását a Panthers csapatával a 2020-as szezonig.

"Ez nagyon sokat jelent." mondta Newton. "Annyira örülök, nagyon hálás vagyok a lehetőségért."

Az előző szezonban Newton lett az első játékos az NFL történetében, aki elérte a 10.000 passzolt yardot és a 2000 futott yardot az első négy szezonjában. Összesen 14.426 passzolt yardot és 2571 futott yardot ért el úgy, hogy minden évben hatékony maradt, az egyetlen játékos a liga történetében, aki 3000 passzolt yardot és 500 futott yardot ért el mind a négy egymást követő szezonban. 33 futott touchdown-ja a legtöbb az irányítók között négy év alatt az NFL történetében.

"Ő egyre jobb." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Továbbra is fejlődik, és még mindig hiszem, van bőven helye fejlődni."

2014 áprilisában a Panthers élt Newton ötödéves opciójával a 2015-ös szezonra. 2011-ben a Panthers az első helyen választotta ki Newton-t, aki országos bajnokként és Heisman Trophy győztesként hagyta ott az Auburn-t.

A Panthers négy győzelemmel a szezon végén 6-10-re javította a mérlegét Newton rekorder újonc szezonjában, amely azzal kezdődött, hogy az első alapszakasz meccsén beállította az NFL rookie rekordot 422 passzolt yarddal és azzal végzödött, hogy újonc rekordot ért el 4051 passzolt yarddal. Valamint megdöntötte minden idők legtöbb QB touchdown futását egy szezon alatt (14).

A vezetőedző Ron Rivera, akinek első Carolina-i szezonja egybeesett Newton újonc évével, tudta a kezdetektől fogva, hogy ő a franchise irányító.

"Első nap." mondta Rivera. "Nem inogtam meg ezzel kapcsolatban. Nagyon izgatott vagyok, hogy mit tartogat a jövő számunkra."

A Carolina 7-9-el zárt 2012-ben, amikor Newton volt az első NFL irányító, aki vezette a csapatot futásban 2000 óta, és franchise rekordot ért el, 176 sikeres passza volt interception nélkül.

Az elmúlt két évben Newton a rájátszásba vezette a Panthers-t. A Carolina 12-4-el zárt 2013-ban, amikor Newton karrier csúcsot ért el 24 TD passzal, 88,8-as QB Rating-el és 61,7 százalékos passzolási arányával.

Newton kitartott a balszerencsékkel sújtott 2014-es szezonban, kihagyta az első két mérkőzést pályafutása során először, majd segített a Carolina-nak egy 4-0-ás hajrával befejezni az alapszakaszt, amelynek eredményeként a Panthers lett az első csapat, amely két egymást követő évben megnyerte az NFC South csoportját.

"Ez megerősített abban, amit éreztem." mondta Gettleman a kihívásokkal teli 2014-es szezonnal kapcsolatban. "Tehetséges, és dolgozik. Ez fontos neki. Ezért kötöttük ezt az üzletet. Úgy gondoljuk, ő majd elvisz minket az ígéret földjére."

És ez az, ahová Newton kíván menni.

"A célom" mondta Newton, "hogy elhozzam a Lombardi Trophy-t Carolina-ba."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com