Az Eagles 4.7 millóért hosszabbított a támadófalemberével

A Philadelphia Eagles-nek Evan Mathis és Todd Herremans elküldése miatt alaposan át kellett rendeznie az offense falát, pontosabban guard poszton kellett változtatniuk. Az előszezon alapján Allen Barbre lesz a bal, Andrew Gardner pedig a jobb oldali guard. A párost pedig igyekeznek minél hosszabb időre a csapathoz láncolni.

Barbre-val a tavalyi offseasonban hároméves hosszabbítást kötöttek így idén Gardner következett. A csapat vezetősége tegnap bejelentette, hogy hároméves, 4.7 millió dolláros szerződést kötött a falemberrel amely 500 ezer dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

Gardner-t a 2009-es Draft hatodik körében választotta ki a Miami Dolphins de azóta megjárta a Baltimore Ravens (2010), a Cincinnati Bengals (2010–2011) és a Houston Texans (2011–2013) csapatát is. A tavalyi offseasonban csatlakozott az Eagles-hez és pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen. Tackle és guard poszton is bevetették.

A frissen kinevezett guard kezdőpárosnak a korábbi évekhez képest jóval több feladata lesz majd és nagy szerepük lesz a jó futójáték megalapozásában amire elég sokat költöttek az idei offseasonban. A vezetőség (vagy inkább Chip Kelly) a jelek szerint okosan döntött és a dolgok elébe ment mert egy jól sikerült szezon után már többet kérhetett volna a korábban inkább tartaléknak számító falembere.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)