Ez még idény eleji formának is gyenge volt, vereség Frisco-ban

RegSeason Game1, Vikings-49ers2Kilátástalan játék, gyenge passzok, pontatlan Walsh, majd a meccs végén szurkolói balhé, így zajlott a Vikings-49ers az első játékhéten.

Így jár az, aki nagy arccal megy ki a pályára, de ott felsül és feltörlik vele a padlót. Valahogy ez történt a Vikings szezonnyitó mérkőzésén, ahol a 49ers nemvárt sikert aratott az elvileg sokkal jobb formában lévő Vikings felett.

Úgy mentünk neki a meccsnek, hogy ez elvileg sima lesz, mert jól sikerült az előszezon, az ellenfélnek meg nem. Koppantunk.

Bár a meccs elején Andrew Sendejo révén sikerült blokkolni a 40 éves Dawson mezőnygól kísérletét, amit Sherels majdnem a redzoneig hordott vissza. Na innen nem sikerült pontot sem szereznünk.

Peterson fent volt a pályán, de az egész meccsen csak 10 futása volt, összesen 31 yardot szerzett vasárnap este. Teddy sajnos nagyon homály volt, olyannyira nem érezte az elkapókat, hogy az első 4 passza nem is talált embert. Jött Walsh és nem is olyan messziről, mindössze 44 yardról az előszezonban látottakhoz hasonlóan mellélőtte, elpuskázva egy ajándék lehetőséget. Ehhez kapcsolódnak a felröppentek hírek, hogy a Vikings állítólag már keresi az utódját a nemrég 14 milliós szerződést aláíró kicker-nek.

Punt, punt punt. Punt, punt, punt, így zajlott az első és a második negyed jelentős része. Aztán kevesebb, mint másfél perccel a nagyszünet előtt Carlos Hyde, aki Reggie Bush sérülése miatt előtérbe került megszerezte az első pontokat a meccsen. 10 yardos futott TD-t ért el. Egyébként meg kell mondani, hogy Hyde játéka nekem is tetszett, sajnos nálunk a futók nem voltak ilyen aktívak. Asiata és McKinnon többet volt a pályán, mint AP, de ezt igazából senki nem tudja miért.

Persze az sem tesz túl jót egy irányítóval, ha többször fekszik a földön, mint nem. Teddy-t 5 alkalommal sackelték a meccse, ráadásul minden alkalommal más védő. A fal legnagyobb problémája a tanácstalanság volt. Talán ez az oka a sok sacknek, na meg Clemmings is szerelte Teddy-t egyszer, az tiszta kabaré volt.

Vissza a meccshez. Majd hat perces drive során a harmadik negyedben ismét mezőnygól távolságra ért el a hazai gárda és Dawson rúgásába most nem tudtunk beleérni, máris 0:10.

Ezután a 49ers pontszerzés után következett a Vikings első és talán egyetlen értékelhető drive-ja a meccsen. Na nem csak azért mert itt szereztünk pontot, de itt látszott, hogy tényleg akarunk és megyünk előre. Összejöttek a passzok, Rudolph, Wallace és Johnson is elkapott egy 10+ yardos passzt. Végül mi is mezőnygólt rúghattunk és Walsh most nem hibázott, és 37 yardról a negyedik negyed elején feliratkoztunk a pontszerzők közé.

Az egyenlítés viszont újra távol került tőlünk, Hyde ismét megfutotta a maga 6 pontosát, ami számára új egyéni csúcs.

3:17 volt az állás, mikor ismét mi támadtunk, de talán a kapkodás vagy a nagy hév alaposan rányomta a drive-ra, de még inkább Bridgewater-re a bélyegét, aki már-már kezdett feljavulni, újabb túldobott labdája most az ellenfél kezében landolt. Ezzel teljesen eldőlt a meccs, ráadásul Dawson 25 yardról ismét eredményes volt, amivel kialakította a 3:20-as végeredményt.

Talán túl nagy arccal érkeztünk és a végén nagyot hasaltunk. Ennél több kell, mert mint a címben is megemlítette, ez még idény eleji formának is édeskevés.

A meccs után volt egy kis szurkolói rendbontás a stadionon kívül. Még a meccs közben a szurkolói levelekből olvastak fel, hogy itt milyen békések a fanok, mert egymás mellett megférnek a két csapat szurkolói. Na a meccs után, miután a szurkolók elindultak kifelé több 49ers szurkoló rátámadott egy Vikings szurkolóra, akit ütöttek és miután ő a földre került rugdostak. Egyetlen biztonsági ember nem nagyon tudott mit tenni ott, mert egyre többen mentek oda és rugdosták a lila mezes szurkolót.

Nem kell ebből általánosítani, nem minden Niners fan ilyen, de sajnos ott is megvan az a pár ember, akik bár nyer a csapatuk szeretnek csak a balhé kedvéért rendbontani. A linkelt videón, melyet ide kattintva megnézhetsz látni lehet, hogy talán néhányan csak azért rúgnak bele a földön fekvő Vikings fan-ba, mert akkor talán nagynak hiszik magukat. Ez teljesen elítélendő, nem szurkoló az ilyen, szégyen a csapatra és a többi szurkolóra nézve.

Na egy szó, mint száz. Ezen a héten vasárnap már otthon játszunk a Lions ellen, sok minden eldőlhet, főleg a meccs.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com