Panthers 38 - Falcons 0

A Carolina Panthers egy úgynevezett "ébresztő" kategóriába sorolható meccset játszott a múlt héten a comeback győzelem során a New Orleans ellen.

Nos, ébren voltak vasárnap az Atlanta Falcons ellen. Carolina villámgyorsan 21-0-ás vezetésre tett szert az első negyedben és hatékonyan őrizte a vezetést. A vége 38-0 lett, és ezzel megszerezték a 13. győzelmüket a szezonban, amivel a veretlen Panthers kiharcolta a rájátszásban a bye week-et.

"Örülök, hogy odafigyeltek és arra összpontosítottak, amit tenniük kellett." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "A múlt héten jól jöttünk ki a végén, majd ezen a héten tudtuk építeni néhány meccs elejei momentumra."

A Panthers teljesen ellenőrzés alatt tartotta a meccset és az első három labdabirtoklásban eljutott az end zone-ig."Nagyon fontos volt számunkra, hogy gyorsan kezdjünk és touchdown-t szerezzünk field goal helyett." mondta az irányító Cam Newton.

A running back Jonathan Stewart szerezte az első pontokat, amikor átugrotta a kupacot egy 1 yardos touchdown-t szerezve. Pillanatokkal később Newton megtalálta az elkapó Ted Ginn Jr.-t, aki a bal oldalvonal mellett végigfutva egy 74 yardos touchdown-t szerzett. Ginn harcolt a cornerback Robert Alford által elkövetett illegal contact ellen, megcsinálta az elkapást és sikerült minkét lábát a pályán tartania.

Miután a Carolina védelme kierőszakolt egy újabb Atlanta punt-ot, Newton és Ginn visszamentek dolgozni. Ezúttal Newton egy 46 yardos touchdown passzt adott a játékosnak.

"A célunk az volt, hogy kimegyünk és gyorsan kezdünk, és ezt is csináltuk." mondta Ginn. "Bármikor tudunk így kezdeni, legyen szó rólam, vagy valaki másról. Próbáltuk kimenni és gyorsan játszani."

"Cam egy-két igazán jó döntést hozott. Azt hiszem, (a támadó koordinátor) Mike (Shula) igazán jó játékokat hívott, és ki tudtuk használni bizonyos dolgokat." tette hozzá Rivera.

A három labdabirtoklás és a 260 yard egy három touchdown-os vezetést eredményezett. És még csak el sem kezdődött a második negyed.

"(Ez a kezdés) a napunkat sokkal könnyebbé tette, mint vártuk." mondta Ginn.

A Carolina növelte a vezetést a második negyed végén. Miután a tight end Greg Olsen elhagyta a pályát egy térdsérülés miatt, a tight end Ed Dickson növelte az előnyt egy 4 yardos TD elkapással, 17 másodperccel a félidő vége előtt.

A félidőben a Panthers 28-0-ra vezetett és a Falcons mindössze 96 yardott szerzett a 349 ellenében.

"Ez csúnya volt." mondta az Atlanta irányítója, Matt Ryan. "Nagyon jól játszottak ma, mi pedig nem."

A Panthers három egymást követő Falcons labdabirtoklás alatt is labdaszerzést mutatott be a harmadik negyedben.

Először a linebacker A.J. Klein a running back Devonta Freeman kezéből ütötte ki a labdát, és a defensive end Kony Ealy szerezte azt meg. Ez egy 38 yardos Graham Gano mezőnygólhoz vezetett.

Ezután a defensive tackle Kawann Short sack-elte Ryan-t és megszerezte a szabad labdát az Atlanta 26 yardos vonalán. Ebből egy 16 yardos TD-t szerzett a running back Fozzy Whittaker.

Végül a linebacker Luke Kuechly kapta el Ryan rossz passzát a wide receiver Justin Hardy elől középen.

"Védekezésben megtámadtuk őket." mondta Rivera.

Ezt a labdaszerzést követően, a harmadik negyed végén Derek Anderson állt be, Newton pedig már pihent. Számos kulcsfontosságú Carolina játékos pihent az egész negyedik negyedben, a Panthers pedig megszerezte a 13. győzelmét, a legtöbbet a franchise történetében.

"Ez hatalmas dolog a csapatnak, főleg egy divízió ellenfél ellen." mondta a safety Roman Harper. "Ez az egyik legnagyobb győzelmem.. És a nagy dolog az, hogy még mindig lehetünk jobbak."

CAMVP!!!

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com