Öt fontos dolog Dave Gettleman interjújában

Amikor Dave Gettleman beszél, az emberek figyelnek.

És hát kell is.

A Panthers general manager-e nem egy szószátyár ember, de nem túl gyakran megosztja szavait a médiával.

Amikor ezt teszi, mint tette ezt csütörtökön, amikor a Panthers folytatta a felkészülést az NFC Division Playoff meccsre, azt meg kell hallgatni.

Itt van néhány érdekesség a közel 20 perces interjúból.

Módszeresen őrült

Egy győztes NFL keret összeállítása részben tudomány, részben művészet.

Ez egy olyan dolog, amiben Gettleman az elmúlt három évben nagyon közel járt a tökéleteshez.

"Mindaddig, amíg alapos vagy, minden rendben lesz. El fogsz követni hibát? Mindenki hibázik." mondta Gettleman. "De ez az, amiről ez az egész szól - legyél alapos és módszeres. Az emberek azt akarják, hogy kavard fel az állóvizet és igazold le ezt a fickót, igazold le azt a srácot. Amikor Kelvin (Benjamin) lesérült, az emberek azt akarták, hogy leigazoljunk minden 95 éves elkapót, aki valaha is szerelést húzott. A lényeg az, hogy bíznod kell a saját értékelésedben."

Amikor a Panthers hagyta running back DeAngelo Williams-et elmenni, amikor leigazolták a baloldali tackle Michael Oher-t, amikor nem igazolták le a nagynevű elkapót Benjamin sérülését követően, jöttek a kritikák. De Gettleman és a körülötte lévők nem ijedtek meg attól, amire ennek a csapatnak szüksége volt a fizetési sapka keretein belül maradva, és most 15-1-el fejezték be az alapszakaszt.

Látta ezt a fajta jövőképet

"El tudtam képzelni ezt? Nem." mondta Gettleman a Carolina 15-1-es eredményéről. "El tudtam képzelni, hogy ilyen jól játszunk? Mondtam nektek, mielőtt a szezon elkezdődött, hogy úgy érzem, ez a valaha volt legerősebb keret. De 15-1? Ki számított erre, mert piszkosul nehéz megnyerni egy meccset ebben a ligában."

Mégis, Gettleman elvárásai meghaladták a szakértőkét is, akik nem gondolták volna, hogy a Carolina megszerzi a harmadik egymást követő divízió bajnoki címét, azok után, ahogy Gettleman megközelítette a holtszezont. Gettleman úgy véli, hogy ez nézőpont kérdése, ahogy a tavalyi 7-8-1-es csapat is volt egyszer 3-8-1-el és más volt, mint amit egyes emberek gondoltak.

"A Panthers szerencsés volt, hogy 7-8-1-el tudott zárni egy gyenge divízióban, játszottak az Arizonával (a rájátszásban), akiknél a harmadik számú irányító lépett pályára. Elmentek Seattle-be (az NFC Divizional Playoff meccsre) és kemény meccset játszottak, de nem kapták meg érte az elsimerést." mondta Gettleman.

Ehelyett Gettleman látta, a csapat közel van ahhoz, hogy megtalálja magát. Igaza volt.

Nem aggódott a defensive end-ek miatt

A hiányzó Carolina-i defensive end sack-ek volt a téma az elmúlt hetekben, de Gettleman nem aggódott amiatt, ami történik.

Rámutatott, hogy a Panthers továbbra is a hatodik helyen áll az NFL-ben 44 sack-el, és ami még fontosabb, befolyásolták az irányítót akkor is, amikor nem tudták a földbe döngölni.

"A legfontosabb dolog az volt, hogy nem engedtük őket kimozogni." mondta Gettleman. "El akartuk tiporni? Persze. De a legnagyobb dolog a zavarás volt. Az első négyes következetesen megzavarta az irányítókat."

Gettleman felidézett egy játékot az alapszakasz záró meccséről, amelyen Jameis Winston egy teljesen szabadon levő elkapónak adhatott egy mély passzt, de öt yarddal elhibázta, mert mozgásban volt, köszönhetően a defensive line-nak.

"Mi a QB rating ellenünk jelenleg? Valami 65?" mondta Gettleman. "Ez eléggé rohadt jó."

Ott van a secondary sarkában

A defensive back-ek természetesen kulcsfontosságú szerepet töltenek be a passz elleni védekezésben, a Panthers két legjobbja, Bene Benwikere és Charles Tillman lesérült.

Gettleman ellensúlyozta ezt a veterán Cortland Finnegan és Robert McClain leigazolásával - egy másik páros, akiknek az ide hozatala megtérült.

"Cortland fene nagy munkát végzett." mondta Gettleman. "Egyre jobb lett. Egy kilenc éves veterán, aki nagyon magas szinten játszott. Dolgoztunk rajta, és egyre jobb lett minden héten. Tényleg jó volt a játéka a Tampa ellen. Ami Robert-et illeti, a New England-dal volt edzőtáborozni, és tetszett nekünk, amit láttunk. ... Láttad, amit Robert csinált, és mindaddig, amíg az első sor folyamatosan nyomás alatt tartja az irányítókat, én nagyon magabiztos vagyok. "

Úgy véli, a Panthers készen áll a rájátszásra

A Panthers természetesen nem tökéletes, és ha piszkosul nehéz nyerni az alapszakaszban, akkor sokkal nehezebb a rájátszásban.

A csapat most már reméli, hogy a legjobb formáját fogja nyújtani. Gettleman már megtette a legjobbját, amikor felépített egy csapatot, akiknek a legjobbja éppen elég jó.

"Nyilvánvaló, hogy ha megy a szekér, azt mondod magadnak, "Meddig tudunk igazán elmenni? Biztos hosszú távra építettünk?"" mondta Gettleman. "Amit igazán szeretek eben a csapatban, az az egyensúly, ami van. Nincs olyan poszt, amelyre azt mondod: "Ó, istenem, ez a csapat képes kihasználni ezt a csoportot."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com