Csapat-rekordot jelentő nyolc Panthers játékost választottak be az AP All-Pro keretbe

Nyolc Panthers játékost választottak be a 2015-ös Associated Press All-Pro keretbe.

A linebacker Luke Kuechly és a center Ryan Kalil a harmadik alkalommal lett beválasztva. Kuechly egymás után harmadszor került be az első csapat keretében. Kalil-t az első csapatba választották 2013-ban és a második csapatba 2011-ben.

Ez a második first-team All-Pro megtiszteltetés a fullback Mike Tolbert-nek, akit 2013-ban is beválasztottak.

Az irányító Cam Newton, a cornerback Josh Norman és a linebacker Thomas Davis az első csapatba került.  A defensive tackle Kawann Short és a tight end Greg Olsen a második csapatba. Ez az első alkalom ennek az öt játékosnak, hogy All-Pro kitüntetést kaptak.

"Sok srácunk elismerést érdemel. Volt néhány igazán jó évünk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez a csúcspontja a sok kemény munkának ezeknél a srácoknál. Ez nagyon szép. Bár ez egyéni díj, azt hiszem, egy csomó srác el fogja ismeri, hogy volt egy csomó csapattársa, aki segített neki, és az edzők, akik segítettek eljutni nekik oda, ahol vannak."

QB CAM NEWTON (first-team)
All-Pro statisztika: 296/495 (59,8 százalék), 3837 yard, 35 TD és 10 interception. 132 futásból 636 yardot és 10 touchdownt szerzett.

All-Pro pillanat: Két 80 yardos touchdown drive-ot vezetett az utolsó nyolc percben - egyet az utolsó két percben - a Carolina 27-23-as, Seattle elleni győzelme során a 6. héten.

LB LUKE KUECHLY (first team)
All-Pro statisztika: A Panthers legjobbja 137 tackle-el, annak ellenére, hogy hiányzott három és fél meccsről, emellett négy interception, két kierőszakolt fumble, egy fumble recovery és egy sack szerepel a neve mellett.

All-Pro pillanat: A franchise történetének első Hálaadás napi meccsén Kuechly lett az első játékos az NFL-ben 1997 óta, aki két egymást követő játékban is interception-t tudott szerezni, az elsőt touchdown-ra hordta vissza a 33-14-es Dallas elleni győzelem során.

LB THOMAS DAVIS (first team)
All-Pro statisztika: 123 tackle, 5.5 sack, négy interception, négy kierőszakolt fumble és két fumble recovery.

All-Pro pillanat: Davis felugrott, és levadászta Aaron Rodgers passzát 4th&goal-nál, amely bebiztosította a győzelmet a Carolina-nak a Green Bay ellen a 9. héten.

CB JOSH NORMAN (first team)
All-Pro statisztika: Négy interception - kettőt visszahordott TD-re - 55 tackle, három kierőszakolt fumble és két fumble recovery.

All-Pro pillanat: Teljesen kínyúlva elcsípett egy labdát az end zone-ban a New Orleans elleni meccs utolsó pillanataiban a 3. héten, biztosítva a győzelmet a Carolina-nak.

FB MIKE TOLBERT (first team)
All-Pro statisztika: 62 futás, 256 yard és egy TD, emellett 18 elkapás, 154 yard és három TD.

All-Pro pillanat: Öt szerelni igyekvő Eagles védőt rázott le magáról, hogy elérje a labdával a gólvonalat egy 2 yardos TD elkapás során a Sunday Night Football meccsen a 7. héten.

C RYAN Kalil (first team)
All-Pro statisztika: Az offensive line alapja, amely segített a Carolina-nak a második helyet megszerezni az NFL-ben 2282 yarddal és az egyetlen csapat lett, amely legalább 100 futott yardot ért el minden meccsen.

All-Pro pillanat: Bizonyos szempontból Kalil az egész szezonra megadta az alaphangot, amikor játszott minden snap során a Jacksonville elleni győzelem során az 1. héten. Nem volt várható, hogy ezt teszi, azt követően, hogy az előszezon nagy részét kihagyta egy térdsérülés miatt.

TE Greg Olsen (second team)
All-Pro statisztika: 77 elkapás, karrier csúcsot jelentő 1104 yard és hét touchdown a Carolina első számú célpontjától.

All-Pro pillanat: Olsen-é volt az elkapás Newton meccset eldöntő, 26 yardos TD drive-jának végén, amivel megverték a Seahawks-t.

DT KAWANN SHORT (second team)
All-Pro statisztika: 51 tackle, 11 sack, három kierőszakolt fumble, két fumble recovery és 32 QB siettetés.

All-Pro pillanat: Három sack-et és egy kierőszakolt fumble-t szerzett a 27-16-os, Philadelphia Eagles elleni győzelem során a Sunday Night Football meccsen a 7. héten, lezárva egy kéthetes szakaszt, ami alatt öt sack-et ért el.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com