Az elkerülhetetlen párharc valósággá válik

A safety Roman Harper nem hitte el. A Vikings meg fogja verni a Seahawks-t a Wild Card körben egy 27 yardos mezőnygóllal? Nem úgy gondolta, hogy ez fog történni.

"Amikor láttam, hogy a Minnesota feláll a rúgáshoz, már kezdtem azt kérdezni magamtól és Istentől, "Azt hitted, a Seattle-el fogunk játszani? "" mondta Harper. "Aztán kihagyták a rúgást. Én pedig arra gondoltam, "Rendben, csendben maradok. "

Harper és sok Panthers-es csapattársa, akik drámai comeback győzelmet arattak a Seattle ellen a 6. héten, úgy érzik, ez az NFC Divisional Playoff meccs a Seahawks ellen elkerülhetetlen volt.

"Miután játszottunk velük (a 6. héten), azt mondtuk: "Viszlát újra a rájátszásban."" mondta a cornerback Josh Norman. "Ironikus, hogy újra látjuk őket a rájátszásban. Semmi baj. A sors ad neked esélyt, hogy bebizonyítsd magadnak, méltó vagy rá."

Sokan úgy vélik, hogy a hatodik helyen kiemelt Seahawks, a kétszeres, címvédő NFC bajnok az egyik legveszélyesebb csapat a rájátszásban. A rájátszás eredményük önmagáért beszél, és végül az alapszakasz utolsó 10 mérkőzéséből is megnyertek nyolcat.

Norman és legjobb kiemeléssel rendelkező Panthers elfogadja a Seattle által teremtett kihívást.

"Miért akarsz könnyen megkapni bármit is az életben? Ha nem mész fejjel előre, akkor hogyan mondhatod, hogy te vagy a legjobb valamiben?" mondta Norman. "Azt hiszem, ez az, ahogy a mai társadalom gondolkodik. Szeretnénk a dolgokat a könnyebbik úton megszerezni. Nem akarunk megdolgozni érte, szeretnénk, hogy a dolgokat átadják nekünk. Nem hiszem, hogy ez a módja a dolgoknak. Menj a nehezebb úton. Allíts kihívás elé magad, hogy te legyél a legjobb, és ha lehetsz a legjobb, győzd le a legjobbat. Most a legjobb formában vagyunk, és ők is."

Tavaly a rájátszás ugyanezen pontján a Seahawks volt az NFC elsö számú kiemeltje, és kiütötte a Carolina csapatát, akik a rájátszásba jutottak a 7-8-1-es eredmény ellenére. Bár a vereséget nem teszi könnyebbé, a Panthers volt az csapat, amely öt meccset megnyert egymás után, és a Seahawks csapatát az esélytelenség szélére sodorta a szezon elején.

"Ez volt talán az egyik legnehezebb vereségünk, mert bent voltunk a rájátszásban, az álmain és reményeink miatt, hogy ott leszünk a Super Bowl-on." mondta a defensive end Kony Ealy. "De a tavaly az tavaly volt, és ez az év az idei év. Megvan az esélyünk arra, hogy kijavítsuk a hibát."

A Panthers tett egy nagy lépés a 6. heti győzelemmel azért, hogy túllépjen a Seattle csapatán, de ez egy teljesen új világ most. A vezetőedző Ron Rivera emlékeztette a csapat erre hétfőn reggel, amikor megadta a felkészüléshez az alaphangot egy csapat találkozóval.

"Eljutottunk oda, ahol vagyunk, az alapszakasz miatt, de ez most nem számít." mondta Rivera. "Csak egy esély van, így a nyomásnak ott kell lennie minden alkalommal. Ezeknek a srácoknak ez csak egy emlékeztető, miről is szól ez az egész."

A Panthers pozitívan reagált az emlékeztetőre, akkor is, ha nem igazán van rá szüksége.

"Készen állunk rá." mondta Harper. "Azt hiszem, mi vagyunk a jobb csapat. Ki kell menni és meg kell mutatni, bízunk magunkban, akik vagyunk, és a dolgokban, amit csináltunk egész évben. Nem hátrálunk meg, nem riadunk meg tőle."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: oregonsportsnews.com