Idén kicker kapott elsőként franchise taget

  1. A Baltimore Ravens tegnap reggel bejelentette, hogy franchise taget adott kickerének Justin Tucker-nek. Eddig nem sikerült megegyezniük a hosszútávú szerződés részleteiről de Tucker a tag miatt biztosan a Ravens játékosa lesz az idei szezonban és most bőven van idejük a sokéves szerződés kidolgozására.

Tucker a franchise taggel 4.5 millió dollárt fog keresni az idei szezonban aminél majd egy millióval kevesebbet tehetett zsebre a négyéves újoncszerződése alatt. A stabil kicker megtartása teljesen érthető lépés volt a Ravens vezetőségétől mert az utóbbi években sok csapat megszenvedett a rúgói miatt.

"Több megbeszélésünk volt de ha nem sikerül egyezségre jutni akkor franchise taget fogunk adni Justin-nak. A franchise tag kiosztása után is a hosszútávú szerződés kidolgozásán fogunk dolgozni." nyilatkozta Ozzie Newsome a Ravens general managere a hét korábbi szakaszában.

Tucker nem hibátlan de egyértelműen a liga legjobbjai közé tartozik. Négyéves pályafutása alatt 148 mezőnygólkísérletéből 130-at értékesített és nem hibázott a 138 extra pontja alkalmával. A tavalyi szezonban kisebb problémája volt a távoli rúgásokkal mert a kihagyott 7 mezőnygóljából 6-ot is 50 yardnál távolabbról kellett rálőnie.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com)