A tengerszint feletti magasság nem jelent gondot Rivera-nak és a Panthers-nek

1987 november 16-án a vezetőedző Ron Rivera, aki linebacker volt a Chicago Bears-ben, hétfő esti meccset játszott a Mile High Stadium-ban a Denver Broncos ellen.

Lehet, hogy 31-29-re kikapott Rivera csapata, a Bears ("Volt esélyünk nyerni." mondta Rivera. "Győznünk kellett volna."), de egy speciális emlékkel hagyta el a pályát: egy interception-t szerzett a Broncos legenda John Elway passzából, ami a második volt linebacker pályafutása során.

"Ez az egyik olyan dolog, ahol, ha visszatekintek és belegondolok, elkezdődött a pályafutásom." mondta Rivera. "Azt hiszem, ez volt a negyedik vagy ötödik évem és John ellen játszani először mindig nagy izgalom, mert egy dinamikus játékos volt; egy Hall-of-Famer tag. Egymás ellen játszottunk, ez nagyon izgalmas volt, tényleg az volt."

Bár a stadiont lecserélte a Broncos a Sports Authority Field-re a Mile High-on, Rivera tapasztalata, mint játékos abban a környezetben - különösen a tengerszint feletti magasság szempontjából - hasznos lehet a 2016-os szezon első meccse előtt.

Amikor a Panthers felszáll a Denver-be tartó gépre szerdán, akkor körülbelül 735 láb tengerszint feletti magasságból indul. A csütörtöki meccset 5280 láb tengerszint feletti magasságban rendezik. Ez a négy és fél ezer láb különbség nem tréfadolog, és minden bizonnyal hatással lesz a játékosokra.
De Rivera arra számít, hogy ez nem lesz döntő fontosságú.

"Tényleg minden a kondíción múlik." mondta Rivera. "Ez talán a legfontosabb dolog, biztosnak lenni abban, hogy a kondíciónk olyan, amilyennek lennie kell. Gondoskodni kell a folyadékpótlásról, a helyes táplálkozásról és a pihenésről. Játszottam és nyertünk ott. Edzőként is voltam ott és nyertünk."

2007-10 között Rivera edzette az AFC West rivális San Diego Chargers-t és minden évben elutaztak a Sziklás-hegységba, hogy szembenézzenek a Broncos csapatával. Az általa vezetett San Diego-i védelem 3-1-et tudott felmutatni Denver-ben, kétszer is mindössze egyetlen field goal-on tartva a Broncos-t.

Rivera nem foglalkozik a tengerszint feletti magasság kérdésével, de azt elismerte, hogy szerepet játszik a különleges csapatok stratégiájában. Rivera együttműködött a speciális csapat koordinátor Thomas McGaughey-vel, aki a Broncos csapatánál dolgozott 2005-06 között speciális csapat koordinátor asszisztensként, hogy kidolgozzanak egy tervet a kickoff és punt rúgások esetére.

"Egy csomó dolog szerepet játszik benne." mondta Rivera. "Remélhetőleg képesek leszünk megtenni bizonyos dolgokat, amikben reménykedünk, amiket eltervezünk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: scoopnest.com