Robert Griffin III-t sérültlistára tette a Browns, legkorábban a 8. játékhét után térhet vissza

Robert Griffin III Browns-os korszaka még el sem kezdődött igazán de máris parkolópályára került.

Tegnap reggel nyilvánosságra került, hogy a Clevelandiek irányítója megsérült az Eagles elleni vasárnapi mérkőzésen. Az első hírek kisebb vállsérülésről számoltak be de estére kiderült, hogy nagyobb a baj.

A Browns bejelentette, hogy súlyosnak számít a bal vállsérülése ami miatt sérültlistára teszi RG3-t. Az irányító így legkorábban a 8. játékhét után aktiválhatják és november elején térhet vissza a pályára.

Az új sérültlista szabály miatt a csapatoknak nem kell megjelölni azt a játékost aki még visszatérhet az adott szezonban de ha még élne a régi rendszer akkor teljesen biztosan megjelöltként ment volna a listára.

RG3 az első és persze eddig egyetlen Browns-os tétmérkőzésén 12 sikeres passzt (26 passzkísérlet) osztott ki, 190 passzolt yardot, 1 interceptiont és 37 futott yardot szerzett.

Hue Jackson vezetőedző érthető módon nagyon csalódott és ideges volt amiatt ahogyan elvesztette a kezdőirányítóját. RG3 a negyedik negyed végén sérült meg akkor a pályáról kifelé futva ütközött az Eagles újoncával Jalen Mills-el.

"Nagyon szerencsétlen helyzet mert Robert kiemelkedő kemény edzésmunkát végzett azért, hogy Ő lehessen az irányító és a csapat vezére. Nagyon szerencsétlen szituációban sérült meg és ilyen dolgok előfordulnak a futballban de tovább kell lépnünk." - nyilatkozta Jackson.

RG3 sérülékenységét ismerve gyanítható volt, hogy nem fogja végigbírni a szezont. Az újonc szezonjában a playoffban súlyosan megsérült és ez meghatározta az egész pályafutását. A második szezonjában 13, a harmadik szezonjában pedig 9 mérkőzésen lépett pályára.

Az egész történet azonban sajnos kitűnően passzol a Browns csapatához. Leigazolják RG3-t majd "eladják" a második picket és Carson Wentz kiválasztásának jogát. Ezek után az első héten a Wentz vezette Eagles simán megveri Őket és kidől a kezdőirányítójuk. Szokás szerint baljósan kezdődik a Browns szezonja.

nfl.com, Fotó: prod.www.browns.clubs.nfl.com, news.myonlineportal.net