Panthers 13 - Rams 10

Nem volt egy műalkotás, de működni fog.

A Carolina Panthers, akiknek mindenáron szükségük volt a győzelemre, megszerezte a legtöbbek által csúnyának titulált győzelmet vasárnap a Los Angeles Rams ellen, 13-10-re túlélve a kemény csatát az L. A. Memorial Coliseum-ban.

"Még soha nem hallottam szép vereségről." mondta az irányító Cam Newton. "Számunkra a legfontosabb dolog most megtalálni a módját a meccsek megnyerésének. Ez nem volt szép. Nem minden meccs lesz szép. De büszke vagyok arra, hogy mindenki beleadott mindent és végezte a dolgát."

A Panthers egyszer sem került hátrányba, de soha nem is érezhette magát biztonságban, a Rams legyőzésével azonban elindult az első nyerő széria a szezonban. Az 1-5-ös start után a Panthers már 3-5-el áll.

"Mindaddig, amíg továbbra is behúzzuk a győzelmeket együtt, ez minden, ami számít." mondta a linebacker Thomas Davis. "Még mindig mi irányítjuk,mi történjen a csapattal. De még mindig csak egy meccsre figyelhetünk egyszerre."

Davis vitathatatlanul a meccs legszebb játékát mutatta be, magasra ugorva húzta le Case Keenum passzát a Carolina térfelén a harmadik negyed utolsó másodperceiben, valahogy átvette az irányítást a labdán a puszta erejével és elszántságával, mielőtt az kicsúszott volna a kezéből.

A játék bebiztosította a 7-0-s vezetést, majd az offense, keményen megdolgozva minden egyes centiméterért, az első alkalommal növelte két labdabirtoklásnyira  különbséget. Jonathan Stewart, aki mindössze 10 yardot ért el kilenc futásból ezelőtt a drive előtt, egy 17 yardos futással megteremtette Graham Gano-nak a 38 yardos mezőnygól lehetőségét és a 10-0-s vezetést - ez hatalmas különbségnek tűnt a meccs képe alapján.

A Rams azonnal válaszolt, egy 25 yardos field goal-al megszerezték első pontjaikat, így ismét egy labdabirtoklásnyi volt a különbség nyolc perccel a vége előtt, de a Panthers közel öt percet pörgetett le az órából, mielőtt Gano értékesített egy újabb mezőnygólt, 13-3-ra növelve az előnyt. A Rams eljutott az end zone-ig az utolsó másodpercekben, de ez már túl kevés volt, túl későn.

"A győzelem az győzelem." mondta A.J. Klein, aki a sérült linebacker Shaq Thompson helyén kezdett. "Ha szétnézel a bajnokságban, a legtöbb meccsen kevesebb, mint egy TD a különbség. Nincs olyan,hogy csúnya győzelem. Nyilvánvalóan vannak dolgok, amiken tudunk javítani, de a végén a győzelem az győzelem."

A Panthers átvette az irányítást viszonylag korán azáltal, hogy ellenőrzése alá vonta a mezőnypozíciót, egy kissé szokatlan módon, majd kihasználta azt. A Rams-nek volt egy pár szép játéka, de nem jutottak el a red zone-ig, mert a Panthers Todd Gurley-t - az egyik legveszélyesebb fiatal futót - négy futásból nyolc yardon tartotta a nyitó drive-ban.

Gurley megküzdött minden yardért, ahogy csak tudott, de a nap végére csak 48 yard jött össze 12 futásból.

"Todd Gurley óriási játékos" mondta a vezetőedző Ron Rivera, "és nem akartunk adjon neki egy esélyt arra, hogy elkapja a fonalat."

A Rams elküzdötte magát egy 55 yardos mezőnygól kísérletig az első drive-ban, de amikor kimaradt, a Panthers a 45 yardos vonalról kezdhette a támadást. Miután a csapatok felváltva punt-oltak, a Panthers a 43 yardos vonalról indulva megszerezte a meccs egyetlen TD-jét.

A Carolina csak 51 yardot és három first down-t tudott felmutatni az első félidő másik öt drive-jában, de ebben 53 yardot, négy first down-t és hét pontot szereztek. Newton öt különböző elkapónak passzolt a módszeres menetelés során, a drive-ot pedig egy 9 yardos passz zárta, ami a tight end Greg Olsen-nek ment 3rd&5-nél, ami után 7-0 lett az állás.

"Egyemberes emberfogás volt, (a safety T. McDonald) feljött és megpróbált feltartani a line of scrimmage-en." mondta Olsen. "Nagyon jól le tudtam róla válni és találtam egy kis helyet. Cam csak odatette a mellkasomra."

A játék sokkal könnyebbnek tűnt, mint minden más ezen a napon, de a Panthers a Rams-nek is sokat köszönhet. Kétszer jutottak el a Carolina 37 yardos vonaláig, de mindkétszer kihagyták az 55 yardos field goal-t az első félidőben, nem is került közelebb az alapvonalhoz az utolsó nyolc percben vezetett két pontot érő drive-ig.

"Ez nagyon megnyugtató, főleg, hogy egy ilyen meccs után vagyunk." mondta Rivera. "Óriási dolog, hogy egy ilyen kemény csapat, egy ilyen fizikális csapat ellen sikerült."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com