Cam Newton a fájdalom ellenére is játszott

Cam Newton hibáztathatná a vállát azért, ahogyan a Panthers szezonja véget ért.

Ehelyett megpróbálta vállalni a felelősséget - annak ellenére, hogy az edzők és a csapattársai nem engedték meg neki.

"Nem játszottam jól elég ahhoz, hogy nyerjünk." mondta Newton, miután a Carolina 17-16-ra kikapott a Tampa Bay csapatától. "Tudom, hogy jobbnak kell lennem."

Newton beismerte, hogy a sérült jobb válla valószínűleg szerepet játszott a három interception-ben, ez a sérülés végig kísérte az elmúlt három hétben, de ezt várhatóan nem kell majd műteni a szezon után.

A vezetőedző Ron Rivera méltatta, ahogy az irányító ennek ellenére is játszott. Technikailag nem volt semmi probléma a játékában, Newton mindent beleadott és majdnem megnyerte a meccset.

"Cam Newton annyira volt bátor, amennyire kellett." mondta Rivera, aki azt tervezte, lehozza Newton-t a pályáról. "Nem akart lejönni. Megpróbált néhány dobást, amit talán nem kellett volna, de ő ilyen. Egy versenyszellem. Nyerni akart. Keményen játszik, a győzelemre játszik és nem fog megállni. Büszke vagyok az erőfeszítéseire."

Newton úgy tűnt, hogy többször is kellemetlenül érezte magát a játék során.

"Megkérdezték, tudnék e játszani. Azt mondtam, hogy tudnék és ez volt a vége." mondta Newton. "Mint a csapat vezére, meg akartam mutatni, hogy hajlandó vagyok mindent beleadni a pályán. Annak ellenére, hogy nem játszottunk semmiért, nem volt szó ilyesmiről. Büszke vagyok arra, hogy jól játszottam. Ma nem volt elég jó, de a végén azt lehet mondani, hogy beleadtam minden."

Newton teljesítménye, annak ellenére, hogy egy hibákkal teli meccs volt, majdnem elégnek bizonyult a végén.
Miután Newton a Panthers az egyik legimpozánsabb touchdown drive-ját vezette a szezonban, ezt problémák követték. Newton egyik interception-jét touchdown-ra hordták vissza és az offense csak egy mezőnygólt tudott felmutatni minden erőfeszítés ellenére a szezon utolsó drive-ja előtt..

17-10-es hátrányban, 03:13-al a vége előtt Newton két negyedik down-os szituáción is átvezette az offense-t és adott egy 5 yardos TD passzt Kelvin Benjamin-nak, amikor már csak mindössze 17 másodperc volt hátra.

A Panthers úgy döntött, hogy megpróbálja megszerezni a két pontot és a győzelmet, de Newton labdája incomplete lett, amikor a tight end Greg Olsen elcsúszott az irányváltás során.

Ezzel a Panthers nehéz szezonja véget ért, amely amellett, hogy szellemi és fizikai sérüléseket okozott a tavalyi NFL MVP-nek, reméli, hogy fényesebb napokhoz vezet a közeljövőben.

"Arra kell összpontosítani, hogy jobb játékot nyújtsunk a pályán jövőre." mondta Newton.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu