Egy Draft elemző a Panthers igényeiről

A Rotoworld és az NBC Sports draft elemzője, Josh Norris beszélt néhány posztról, ahová a Carolina esetleg választhat játékost a 2017-es NFL Draft-on.

Nagy játékokra képes WR vagy RB.

A beszélgetés azonnal a két legnagyobb név irányába terelődött: a futó Leonard Fournette és Dalvin Cook felé.

"Azt mondanám, Fournette jobban beleillene a csapatba,és sok ember fogja azt mondani: "Nos, ő nem annyira képes a nagy játékokra, mint Dalvin." Azt hiszem, Fournette meg tudja csinálni a nagy játékokat. Láttunk tőle sok 20+ yardos futást." mondta Norris. "És egyesek azt mondják Dalvin nem erőből fut, pedig de. A kontakt után szerzett yardjai csodálatosak."

Norris elismerte, hogy Cook jobban használható a passzjátékoknál a képessége miatt, amivel a rövid passzjátékot naggyá tudja tenni azáltal, hogy az emberek elhibázzák.

Mikor az elkapók jöttek szóba, Norris rámutatott a gyors passz-elkapókra, akik a slot pozícióból az elkapás után meg tudják nyerni a csatákat. Számos érdekes játékos volt ott ilyen képességekkel a Senior Bowl-on.

"Nagyon szeretem Taywan Taylor-t - rakhatod kívülre vagy belülre egyaránt." mondta Norris a Western Kentucky játékosáról.

Zay Jones, az East Carolina játékosa a másik elkapó, aki kiérdemelte a dicséretet a Senior Bowl során. Norris el volt ragadtatva attól, hogy képes a slot pozícióban és kívül is játszani.

Passz siettető

A Carolina a második volt az NFL-ben 47 sack-et szerezve 2016-ban, de Norris úgy véli, a Panthers-nek jól jönne a segítség defensive end poszton, így nem kellene ilyen erösen támaszkodni a blitz-ekre ahhoz, hogy nyomást generáljanak.

"Ez a poszt teljesen tele van az idei osztályban." mondta Norris.

A Texas A&M játékosa, Myles Garrett várhatóan az első néhány helyen lekerül a tábláról, de a Tennessee játékosa, Derek Barnett is egy olyan lehetőség lehet a 8. helyen, amit érdemes megvizsgálni.

"Ő egy érdekes játékos. Lehet, hogy nem egy tiszta pass rusher, vagy nem egy flexibilis srác, de van ereje." mondta Norris. "Azt hiszem, inkább hagyományos típusú játékos."

Norris megemlítette még az Alabama játékosát, Tim Williams-et, aki lehet, hogy nem rendelkezik ideális mérettel, de kirobbanó pass rush képessége van.

Bal oldali tackle

A Michael Oher és Mike Remmers korlátlan szabadügynökké válása miatt jelentkező bizonytalanság miatt az offensive tackle poszt az egyik, amit meg kell nézni.

Az Alabama játékosát, Cam Robinson-t, a Wisconsin játékosát, Ryan Ramczyk-t és a Utah játékosát, Garett Bolles-t széles körben tekintik a legjobb támadó tackle-nek, de Norris a Troy játékosára, Antonio Garcia-ra is figyel, aki szintén részt vesz a Senior Bowl-on.

Garcia nem a legjobb a futójátékok során, de Norris úgy gondolja, hogy ő rendelkezik a "baloldali tackle lábbal", amit a general manager Dave Gettleman keres.

"Garcia nagyon jó. Nézd meg a Clemson meccset." mondta Norris. "Remekül védekezik a passzjátékoknál és megvan a mentalitása a passz siettetések ellen."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu