Ali Marpet mint center?

Dirk Koetter elégedett a támadófal összetételével. Sőt! Most még az elmúlt évben a tampai O-line-t szanaszéjjel ekéző médiában is azt olvasom mennyire mély ez az egység. Hát jó!

Egy dologban azonban teljesen egyetértek. Abban, hogy ennek a társaságnak Ali Marpet a leghasznosabb tagja. Vezetőedzőnk is elégedett vele. Sokoldalúsága, játékintelligenciája a fal belsejében lehetővé teszi, hogy az alapvetően guard pozícióban játszó játékos center legyen.

Itt ugyanis rendkívül fontosak az előbb említett tulajdonságok. Lényegében a center játéka és védelem olvasási készsége alapjában határozza meg a támadófal munkáját. Koetter így vélekedik a kérdésről:

"Jól blokkol és rendkívül jól kommunikál. Nagy hasznát vesszük a screen játékoknál. Persze nem azt mondom, hogy Ali mindenképp center lesz. Tavaly jobb guard-ot játszott és végig a pályán volt. Két szilárd szezont tudott le abban a pozícióban."

Center poszton tehát nem állunk rosszul mert ott van még Evan Smith és Joe Hawley-val nemrég hosszabbított a Bucs egy két éves 5,5 millió dolláros szerződés keretében, melynek a garantált tartalma közel 1,5 millió dollár. Ez a szerződés viszont egy év múlva komolyabb halott pénz keletkezése nélkül akár felmondható.

Ha már szerződésekről beszélünk! Úgy hírlik a Buccaneers elkezdte kidolgozni a tight end, Cameron Brate hosszútávú szerződését, akivel elégedettek és a következő holtszezon megkezdéséig mindenképpen pontot akar tenni erre a dologra Jason Licht, mielőtt a játékos más csapat számára is elérhető lesz.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucsreport.com