2017 Draft Preview: Támadó falemberek

Ryan Ramczyk
198 cm, 140 kg, Wisconsin

Ő a legújabb a Wisconsin-i offensive linemen-ek hosszú sorában, aki készen áll arra, hogy azonnal észrevetesse magát az NFL-ben, de Ramczyk története minden, csak nem megszokott. A műszaki főiskolán kezdett és úgy vélte, a karrierje a hegesztés lesz, de végül visszatért a játékos karrierjéhez a UW Stevens Point csapatánál. A sportos lineman azonnal siker eket ért el, miután a Wisconsin csapatához került, kezdett minden meccsen left tackle poszton és all-conference kitüntetést kapott egyetlen Big Ten szezonja után. Most csípőműtét után lábadozik, amit a szezon után végeztek el rajta.

Garett Bolles
196 cm, 135 kg, Utah

Csakúgy, mint Ramczyk esetében, Bolles egyetemi karrierje is tartogatott némi fordulatot, mielőtt első körös tehetség lett. A Snow College-en kezdett, majd átkerült a Utah csapatához, ahol all-conference bal tackle lett egyetlen szezon alatt. Bolles félelmetesen atletikus és szemérmetlen hozzáállással játszik, amit a felderítők nem kétséges, hogy értékelnek.

Cam Robinson
198 cm, 146 kg, Alabama

Robinson kezdett minden meccsen három éves pályafutása során bal tackle poszton a Crimson Tide-ban, ahonnan továbbra is NFL-kész játékosok érkeznek. Outland Trophy díjazott - az ország legjobb támadó falembere kapja - volt juniorként 2016-ban. Robinson jó a futójátékoknál, de vannak olyan kérdések, hogy képes e tartani a passz védelem során.

Antonio Garcia
198 cm, 137 kg, Troy

A negyedéves játékos 36 alkalommal kezdett bal tackle poszton, all-conference választás volt végzősként. Óriási lábai vannak, ami az alapja a sikereinek a szélső passz siettetőkkel szemben. Némi aggodalomra ad okot a súlya és ereje most, hogy átvált a következő szintre.

Top guard-ok

Forrest Lamp
193 cm, 140 kg, Western Kentucky

Lamp kiemelkedő bal tackle volt a Hilltoppers csapatában, de megvan a képessége, hogy szükség esetén kívül is tud játszani. A megfigyelők szeretik következetes technikáját és mobilitását. Az egyik legjobban teljesítő játékos volt a 40 yardos futás (5.0) és a fekvenyomás (34) során, ami egy késői első körös választást vetít előre.

Dan Feeney
193 cm, 138 kg, Indiana

A negyedéves kezdő a konzisztencia mintapéldánya volt a Hoosiers csapatában, All-America díjazott. Feeney védjegyei a szívósság és a kitartás, valószínűleg a második körben fog lekerülni a tábláról.

Top Center-ek

Pat Elflein
191 cm, 137 kg, Ohio State

Két nagyon hatékony éve volt guard-ként, majd Elflein átkerült a center posztra végzősként és megkapta a Rimington Award-ot, mint az ország legjobb center-e. Hatalmas vezéregyéniség. Nem túlzottan atletikus, de az erő lehet a futójátékok során.

Ethan Pocic
198 cm, 140 cm, Louisiana State

Pocic tapasztalt tackle, guard és center, így értékes játékosa lehet egy csapatnak sokoldalúságával és vezéregyéniségével. 27 alkalommal kezdett 37 meccsen karrierje során a Tigers csapatában center poszton. Méreteihez mérten jól mozog, de be kell bizonyítania, hogy tud erősebb is lenni, hogy sikeres lehessen az NFL-ben.

Visszatekintés: Offensive tackle-ök a 8. helyen

2016: Jack Conklin, 8. hely, Titans

2009: Eugene Monroe, 8. hely, Jaguars

2003: Jordan Gross, 8. hely, Panthers

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: denverbroncos.com