Három fontos kérdés a Giants-nél

Szűk egy héten belül megkezdi 2017-es felkészülési programját a New York Giants. Ami az elkövetkező heteket és hónapokat illeti, ez egy kérdésekkel és feladatokkal teli időszak minden NFL csapat számára. Nézzük, melyek a legfontosabb kérdések a Giants háza táján.

Hogy fog kinézni a támadófal?

Balról jobbra az Ereck Flowers, Justin Pugh, Weston Richburg, John Jerry, és Bobby Hart ötös fogat kezdett a legtöbb mérkőzésen 2016-ban. Jerry-t visszaigazoltuk az előző hónapban, viszont Marshall Newhouse, aki az elmúlt két szezonban összesen 21-szer kezdett, szabadügynökként a Raiders-t választotta. Newhouse 18-szor kezdett jobboldali tackle-ként, 3-szor helyettesítette a sérült Pugh-t baloldali guard pozícióban.

Ezalatt a Giants leigazolta DJ. Fluker-t, aki a 11. kiválasztott játékos volt a 2013-as drafton. Mind az eddigi 59 meccsén kezdő volt a San Diego Chargers-ben: 28-szor jobboldali guard volt, azelőtt szintén 28-szor jobboldali tackle, valamint 3-szor próbálták ki baloldali tackle-ként is. Nem a végleges posztját fogjuk megtudni rögtön az OTA-k első napjaiban, de legalább egy kis bepillantást nyerhetünk az edzők elképzeléseibe.

Kié lesz a következő kiugrás?

Landon Collins tavaly nagyszerű másodéves teljesítménnyel került be a Giants történelemkönyveibe: első csapatos AllPro lett, és ott volt az esélyesek között az Év védőjátékosa címre (ami még mindig egy vicc, hogy nem ő kapta meg végül - szerk.). Nehéz lesz ugyanezt a teljesítményt másolnia valakinek, de van egy jó pár másodéves a keretben, akikre nagyobb feladat fog hárulni a 2017-es szezonban. Példának okául Rashad Jennings elengedésével még előrébb léphet Paul Perkins. A safety Darian Thompson, aki sérülése miatt sokat kényszerült kihagyni a rookie szezonjából, mindent meg fog tenni, hogy megkapja a kezdő posztot Collins mellett. Valamint ott van még a linebacker BJ. Goodson is, aki a speciális egység kihagyhatatlan részévé kezd válni.

Kit (vagy éppenséggel mit) fog húzni a Giants az idei drafton?

Jonathan Hankins kivételével, akit még továbbra sem igazolt le senki, a szabadügynök piac lezárulni látszódik lassan de biztosan az "Óriások" számára. A legfőbb figyelmet most a draft kapja, ami április 27-én kerül megrendezésre Philadelphia-ban. 7 választási joga van a Giants-nek, mindegyik körben 1-1. Az első körben a 23. választási jogot birtokolja csapatunk. Tavaly az első körben a CB Eli Apple-t választotta a stáb, aki az akkor újjáépülő védelem egyik kiváló tagja lett. Érdekes kérdés, hogy továbbra is a védelem erősítésére mennek-e rá Jerry Reese-ék, vagy az offense-t szeretnék fejleszteni, ami tavaly mindössze 25. lett szerzett yardok, valamint 26. lett szerzett pontok tekintetében. 

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nj.com