2017 Draft preview - Pass rusherek

Myles Garrett
193 cm, 123 kg, Texas A&M

Az egykori Aggies All-American játékos nagy kedvenc az első helyes draft választás tekintetében. Három éves karrierjét 31 sack-kel, 47 yardveszteséget jelentő tackle-el és hét kierőszakolt fumble-el zárta. Garrett-ben megvan minden, amit a játékos megfigyelők egy passz siettetőben keresnek. Kivételes robbanékonysággal kapja el a snap pillanatát, megvan a mérete és az ereje ahhoz, hogy a blokkok ellenére tovább menjen és befejezze  a játékot a backfield-en.

Solomon Thomas
191 cm, 124 kg, Stanford

Thomas az ország egyik legjobb védekező játékosa volt 2016-ban, nyolc sack és 15 yardveszteséget jelentő tackle szerepelt a neve mellett, valószínűleg TOP15 pick lesz. Megkapta a Morris Trophy-t, mint a legjobb védekező játékos a Pac 12-ben. Elég sokoldalú ahhoz, hogy hatékony legyen, mint belső lineman vagy pass rusher - ezek olyan jellemvonások, amiket a csapatok, mint a Panthers is, mindig keresnek.

Derek Barnett
191 cm, 117 kg, Tennessee

A harmadéves kezdőjátékos iskola rekordot ért el 33 sack-et szerezve karrierje során, megdöntve az NFL Hall of Famer Reggie White rekordját, aki 32 sack-et ért el a Volunteers-ben. Barnett 52 yardveszteséges tackle-je emellett a második legtöbb az iskola történetében. Barnett nem a legrobbanékonyabb játékos de a hihetetlenül hatékony defensive end, akinek van egy trükkje, hogyan nyerheti meg a csatákat és csinálhatja meg a játékokat a backfield-en.

Takkarist McKinley
188 cm, 113 kg, UCLA

Az áttörést jelentő végzős szezonjának köszönhetően McKinley akár első körös is lehet. Az atletikus játékos 10 sack-et és 18 yardveszteséges tackle-t ért el 2016-ban. Lenyűgöző kitartással dolgozik, de váll műtéten esett át márciusban. A legtöbben McKinley-t a méretei miatt külső linebacker-nek tekintik egy 3-4-es rendszerben.

Tim Williams
191 cm, 111 kg, Alabama

A tehetséges pass rush specialista 21 sacket szerzett három szezon alatt a Crimson Tide csapatában. Williams atletikussága folyamatosan problémát okozott az ellenfél falembereinek. A megfigyelők szeretnék látni, hogy kifinomultabb technikával játszik, ahogy átvált a következő szintre.

Visszatekintés: Edge rusher-ek a 8. hely körül

2016: DeForest Buckner, 7. hely, 49ers

2011: Aldon Smith, 7. hely, 49ers

2008: Derrick Harvey, 8. hely, Jaguars

2007: Jamaal Anderson, 8. hely, Falcons

1998: Greg Ellis, 8. hely, Cowboys

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: draftwire.usatoday.com