Három kérdés a Panthersnál: Irányítók

Cam Newton a sikeres 2015-ös szezon után 2016-ban jelentősen visszaesett, bár a szerzett TD-k száma (19) nem karrierjének legkevesebbje, az interception-ök száma (14) pedig nem karrierjének legtöbbje. Ugyanakkor a hatéves karrierje során a legrosszabb passer rarting mutatót produkálta és karrierje soran a legkevesebb yardot (359) futotta - mindezt egy sérülésekkel sújtott támadófal mögött.

HÁROM KÉRDÉS

1. Tud-e Newton jól kezdeni egy döcögős tavasz után?

Ez egy nagy holtszezon volt az offense számára a csalódást okozó szezon után és a vezetőnek fel kellett vennie a tempót a következő fejezethez a pálya szélén. Newton-t márciusban megműtötték és nem volt egyetlen dobása sem a holtszezonbeli edzések során, de aktív szemlélő volt az edzőpályán és a konferenciateremben is.

2. Készen állnak mellette a srácok arra, hogy beindítsák a dolgokat?

Newton számára nem lesz könnyű a kezdés, de nem kell egyedül csinálnia. Egy újratervezett offensive line azonnal segíthet neki és a draft elején kiválasztott gyors és sokoldalú játékosok (Christian McCaffrey, Curtis Samuel) segíthetnek könnyebbé tenni a munkáját. Egy tehetséges és egészséges védelemnek is segítenie kell, lehetővé téve, hogy Newton és társai jól kezdjenek a 4. heti, bajnok Patriots-hoz történő utazás előtt.

3. Mennyire motivált Newton?

Senkinek sem szabad kétségbe vonnia, hogy Newton versenyezni és győzni akar. Eddig csak egy meccset hagyott ki, egy 2014-es autóbaleset után és tavaly sérült vállal fejezte be a szezont. Gyűlöli a vereséget és mint ilyen, biztosan alig várja, hogy visszavezesse a Panthers csapatát a győzelemhez vezető útra, miután a három egymást követő NFC South bajnoki címet szerző sorozatát megállították.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com