DJ Moore és Donte Jackson közel voltak ahhoz, hogy a Falcons csapatához kerüljenek

A Carolina és az Atlanta hasonló érdeklődéssel kezdte a 2018-as NFL Draft-ot, annyira, hogy az elkapó DJ Moore és a cornerback Donte Jackson könnyedén a Falcons csapatában találhatta volna magát a Panthers helyett. Moore-t a 24. helyen draftolták, két hellyel az Atlanta előtt, akik egy másik elkapót választottak: Calvin Ridley-t.

Jackson-t az 55. helyen draftolták, három hellyel megelőzve az Atlantát, amely egy másik corner-t választott: Isaiah Oliver-t.

Nézzük először a Moore-Ridley-párharcot, amely már a draft előtt is éles volt. Megoszlottak a vélemények arról, hogy ki volt az osztály legjobb elkapója.

"Tudtam, hogy Ridley és én leszünk az első és a második számú elkapók a drafton." mondta Moore. "Ismerjük egymást és még mindig sokat beszélünk."

Moore lett az első draftolt elkapó, amikor a Carolina benyújtotta a cetlit. Ez olyasmi, amivel büszkélkedhet.

"Igen, ezt mondhatjuk." mondta Moore. "Jó érzés volt."

Ha a Panthers nem választotta volna ki Moore-t, a Falcons-nak nehéz döntést kellett volna hoznia közöttük.

"Az asszisztens edző Raheem Morris elment Maryland-be és dolgozott Moore-ral. Ismertem az edzőt Maryland-ben és nagyon jókat mondott róla." mondta az Atlanta vezetőedzője, Dan Quinn. "Amit igazán csodálok mind DJ, mind Cal esetében, hogy bár fiatalok, ezek a srácok tényleg versenyeznek. Mindkét fiú robbanékony. Tudjuk használni Cal-t, mint visszahordó és ugyanúgy néztük DJ-t is, egyértelműen ott volt a radarunkon."

Jackson is egy kiszemelt játékosa volt a Falconsnak. Az Atlanta sok sikert ért el LSU játékosokkal és Jackson stílusa illeszkedik Quinn védelmébe.

"Nagyon tetszett Donte." mondta Quinn. "Voltunk az LSU-nál, dolgoztunk vele, meglátogatott minket, így megértettem, miért kedvelik őt. Megvan a sebessége ahhoz, hogy robbanékony legyen."

"Emlékszem, találkoztam vele a Combine-on. A leggyorsabb 40-et akarta futni. Azt mondta: "Ó, jól van, megcsinálom." Próbált versenyezni és harcolni, tetszett az energia, amivel játszott. Valószínűleg Donte versenyképessége volt az, ami segített megérteni, kicsoda is valójában."

Amikor a második kör elkezdődött, Jackson úgy gondolta, hogy valószínűleg Atlantában fog kikötni. A Carolina szerencséje, hogy néhány hellyel előrébb volt.

"Nagyon magasan voltam az Atlanta listáján. Nagyon tetszettem nekik." mondta Jackson. "De a Panthers-nek a második körben volt egy választása előttük. Örülök, hogy itt lehetek."

"Őszinte leszek, nem tudtam, hogy szükségük van egy corner-re. De úgy éreztük, hogy szükségünk van olyasvalakire, mint Donte, és ezért draftoltuk... Le kell tudnunk védekezni a srácokat - ezért választottunk egy olyan srácot, mint Donte." tette hozzá a vezetőedző Ron Rivera.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu