A Panthers a sérült tartalék listára tette Shaq Thompson-t

Egy eseménydús szerda után, amikor mind az offense, mind a speciális csapat elvesztette egy kulcsfontosságú játékosát, a Panthers védelme csütörtökön a linebacker Shaq Thompson-t vesztette el. Thompson váll sérülés miatt került a sérült tartalék listára.

A New Orleans elleni, 15. heti vereség során Thompson nyolc tackle-t ért el és a defensive tackle Vernon Butler-rel sack-elték a Saints irányítóját, Drew Brees-t. A 24 éves Thompson a szezon során többször is küzdött vállproblémákkal, de így is sikerült játszania a Carolina mind a 14 meccsén, 11 alkalommal kezdőként.

A linebacker Luke Kuechly mellett Thompson nagy szerepet játszott a szezon elején a védelemben, mivel Thomas Davis eltiltás miatt kihagyta az első négy meccset. Ezen a négy kezdőként játszott meccsén Thompson, akinek sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy mind a belső linebacker, mind a nickel poszton is játsszon, 26 tackle-t és egy sack-et szerzett.

Thompson 87 tackle-t, 3,5 sack-et és egy kieröszakolt fumble-t szerezve fejezte be az évet. A Baltimore ellen a 7. héten karrier csúcsot ért el 13 tackle-t szerezve a 36-21-es győzelem során.

Miután az irányító Taylor Heinicke játszik Cam Newton helyén a 16. héten, az újonc Kyle Allen-t leigazolták a gyakorló csapatból, hogy a tartaléka legyen az Atlanta ellen, Thompson helyére bekerülve az 53 fős keretbe.

Miután két szezont játszott a Texas A&M és egyet a University of Houston csapatában, Allen-t áprilisban draftolatlan szabadügynökként igazolta le a Carolina, majd szeptember 1-jén elküldték, a következő napon pedig leigazolták a gyakorló csapatba. Kilenc nappal később megint elküldték, de október 30-án újból leigazolták a gyakorló csapatba.

A Panthers Allen helyére a gyakorló csapatba leigazolta Elijah Qualls-t, a defensive tackle-t, aki csapattársa volt Thompson-nak a University of Washington csapatában. A 185 cm magas, 145 kg-os Qualls-t a hatodik körben választotta ki az Eagles 2017-ben és megnyerte a Super Bowl gyűrűt velük, de idén az utolsó keretszűkítésnél elküldték.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu