Kyle Allen és Will Grier hatékony éjszakát produkált az előszezon első meccsén

A Panthers tartalék irányító versenye már tavasszal és nyáron is éles volt. Badarság azt gondolni, hogy az előszezon első meccse nagymértékben eldöntötte volna bármelyik irányba is a csatát. Kyle Allennek és Will Griernek jó estéje volt a Bears ellen. Mindketten okos döntéseket hoztak. Mindketten engedtek el olyan dobást, amelyet vissza szeretnének csinálni.

"Azt mondanám, hogy nagyon hatékonyak voltak." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Mindkettőjüknek voltak az elején olyan pillanataik, ahol egy kicsit szenvedtek, csak próbálták megtalálni a helyüket a pályán. Az elején dobtak egy pár magas labdát. Ahogy egyre otthonosabban érezték magukat a pályán, lehetett látni, hogy egyre jobb döntéseket hoztak. Willnek csak egy kicsit fel kell gyorsítania a játékát. ... Néhányszor azt gondoltam, hogy sokkal inkább látnám Allen-t, ahogy lehúzza a labdát, fut és kihasználja, amit az ellenfél védelme ad neki."

Allen vezette a Carolina első három támadását, amely két mezőnygólt eredményezett. Legjelentősebb dobása egy 16 yardos passz volt a tight end Ian Thomasnak. De Allen háromszor is hibázott, amikor az elkapó Aldrick Robinsont célozta meg, egy kísérlet az end zone-ba ment a Chicago 24 yardos vonaláról.

"A kezébe kellett volna tennem, nem pedig öt yarddal elé dobni." mondta Allen.

Mégis érdemes megemlíteni, milyen messzire jutott Allen. A legutóbbi előszezonban a negyedik számú irányító volt Cam Newton, Taylor Heinicke és Garrett Gilbert mögött.

"Azt hiszem, hogy tavaly ilyenkor összesen öt ismétlésem volt a tábor alatt." emlékezett vissza Allen. "Nyilvánvaló, hogy a helyem a csapatban most más, mint tavaly. Kicsit nagyobb az önbizalmam és nagyobb a felelősség rajtam idén. Más a szerepem idén a csapatban. Tehát fel kell vállalnom ezt a felelősséget, ebben az évben még inkább vezetőnek kell lennem és be kell, hogy induljanak a dolgok."

Grier, aki a második negyed elején vette át az irányítást, öt drive-ot vezetett és összesen 10 pontot szerzett. Miután az újonc running back Elijah Holyfield elejtette a labdát Grier első támadásának második játékában, a Bears újra megszerezte a labdát, amikor a safety Deon Bush elkapta az újonc irányító labdáját.

"A fickó beugrott az útvonalba, amit a tight end futott." magyarázta Grier. "Azt hittem, hogy a tight end Jason Vander Laan képes lesz megfutni az útvonalat, mert azt hittem, hogy Cover-2 játékot játszanak. De beugrott és én nem láttam. Ebben jobban kell lennem."

Grier már jobb volt a második félidőben.

Miután a hetedik körben választott Terry Godwin 57 yardos punt visszahordást csinált a Bears 28 yardos vonaláig, Grier adott egy 15 yardos passzt az elkapó DeAndrew White-nak, majd egy 7 yardos touchdown passzt az újonc futónak, Elijah Holyfieldnek. A támadással később Grier 6 passzából 4 volt sikeres, 34 yardot passzolt, volt egy 20 yardos futása, ami után a kicker Joey Slye értékesítette a 29 yardos mezőnygólt.

"Nem voltam ideges vagy ilyesmi. Szerintem minden csak gyakorlás kérdése." mondta Grier. "Az offense ismerete és a gyakorlás egy dolog, kijönni ide és a meccsen kapni pár játékot teljesen más dolog, különbözik attól, hogy működnek a dolgok és hogyan játszik az offense egy meccsen. Tehát ezek nagyszerű ismétlések voltak, jó tanulási tapasztalat és olyasmi, amire lehet építeni. Jó első alkalom volt. Sokat lehet tanulni belőle, sokat lehet építkezni belőle, de igazán jól éreztem magam."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu