Nehéz kezdés DJ Moore-tól, akinek a fumble-je költségesnek bizonyult

A Panthers jól kezdett. DJ Moore jól kezdett. Aztán hirtelen megálltak. Ez a szezonnyitó első támadása volt és Cam Newton éppen a másodéves elkapónak adott egy 13 yardos passzt 3rd&11-nél. Aztán jöhetett az 1st&10 a Rams 41 yardos vonaláról, Newton és Moore újabb first downt hozott össze.

Míg Moore a második elkapás után küzdött az extra yardokért, a Rams linebackere, Cory Littleton tökéletes mozdulattal kiütötte a labdát a kezéből és megszerezte a fumblet.

"Két kézzel fogtam a labdát." emlékezett vissza Moore. "Kiütötte."

A pontszerzési lehetőség eltűnt. A lendület átbillent.

"Meg kell értenie, hogy meg kell védenie a labdát." mondta a vezetőedző Ron Rivera Moore-ról, aki tavaly három labdát veszített el újoncként. "Nem fogom leszidni őt azért, mert extra erőfeszítéseket tett és megpróbált tenni valamit. Van viszont egy pillanat, amikor az óvatosság fontosabb a bátorságnál, meg fogja tanulni."

Később Moore újabb szerencsétlen labdavesztésben vett részt.

A második negyed elején, amikor a Panthers a saját 15 yardos vonalán állt, az irányító Cam Newton megpróbált egy swing passzt adni Moore-nak, amelybe a Rams linebacker Samson Ebukam beleért. A hátrafelé dobott labda földet ért és Ebukam képes volt rávetődni a szabad labdára, így a Rams offense a Panthers 10 yardos vonaláról támadhatott és két játékkal később TD-t szerzett.

Úgy tűnt, hogy némi zavar volt a pályán a tekintetben, hogy az átadást oldalirányúnak vagy sikertelennek kellett-e tekinteni. Newton sikertelen passznak látta az átadást, de Moore másképp gondolta.

"Tudtam, hogy ez egy élő labda, megpróbáltam elérni." mondta Moore. "Ez minden, amit megtehetsz abban a pillanatban, amikor valaki veled együtt próbálja elérni a labdát. Próbáltam megszerezni."

Moore képes volt javítani a labdavesztések után és a csapat második legjobb elkapója lett az elkapott yardok (76) és az elkapások (7) tekintetében.

"Csak vissza kell jönnöd, mint nekem és nagyobb labdabiztonsággal játszani tovább a meccset." mondta Moore. "Ez az egyetlen, amit tehetsz."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu