Christian McCaffrey a győzelemért játszik és reméli, hogy közben csatlakozik az 1000/1000 klubhoz

Christian McCaffrey-nek jelenleg 1220 futott yardja van és három meccsel a szezon vége előtt 274 yardra van az 1000 elkapott yardtól. A csütörtöki edzés után számos kérdés arról szólt, hogy csatlakozhat az exkluzív 1000/1000 klubhoz. Ennek a klubnak csak két tagja van: Roger Craig és Marshall Faulk.

"Ez sokat jelentene. De sokkal jobb lenne, ha a rájátszásban játszanánk." mondta McCaffrey. "Az 1000/1000 egy lehetőség. Szerencsés vagyok, hogy nagyon sok lehetőséget kaptam."

"Mindig próbálok segíteni a csapatnak, hogy győzzön." tette hozzá. "A végén a legfontosabb dolog a győzelem."

McCaffrey tavaly közel állt a cél eléréséhez, de a szezont 867 elkapott yarddal fejezte be, ami még így is franchise rekord a futók között.

"A statisztikák jönnek és mennek, a rekordokat megdöntik, tehát a legfontosabb dolog, amit megpróbálok irányítani, az a hozzáállásom, a felkészülésem és hogy készen álljak vasárnap." mondta McCaffrey.

Ez a gondolkodásmód jól szolgálta a sztár futót. McCaffrey azt mondta, hogy sokkal jobban aggódott az egyéni statisztikák miatt, amikor fiatalabb volt - a 100 futott yard elérése és hasonló dolgok. Mióta nem foglalkozik ezekkel, rájött, hogy sokkal hatékonyabb.

És mint a Carolina offense központi eleme, nem kell aggódnia a kapott vagy a felé dobott labdák száma miatt. Ahogy a támadó koordinátor Scott Turner mondta, az offense rajta keresztül működik.

"Úgy gondolom, hogy az egyéni statisztikák sokkal fontosabbak a mai társadalomban és a mai futballt követő közegben a fantasy foci, a szerencsejáték és más egyéb dolgok miatt." mondta McCaffrey. "Azt hiszem, hogy ezek a dolgok elvehetnek a futball szépségéből."

De McCaffrey azt is elismeri, hogy a jó statisztika általában azt jelenti, hogy segítesz a csapatnak nyerni.

Sajnos a Carolina azonban a legutóbbi öt meccsét elveszítette. Csakúgy, mint tavaly, a szezon második fele már nem a versenyről szól.

Ezzel pedig el is jutottunk a következő kérdéshez, miszerint a Panthers-nek a következő Seattle elleni meccset meg kell-e nyernie, vagy sem.

"Nem szabad erre koncentrálni." mondta McCaffrey a külső hangokról. "Nem hiszem, hogy más szakmabelit valaha is arra kérnél, hogy ne végezze jól a munkáját, vagy hogy próbálja meg a lehető legjobbat csinálni."

"Nem számít, bárki bármit mond, tudjuk, hogy mikor lehetőségünk van játszani, ki fogjuk használni és élvezni fogjuk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu