Hogyan alakulhatnak a kiemelések az NFC-ben?

nflplayoffnfcafc.jpg

Az AFC-ez hasonlóan az NFC-ben is ismerünk 5 biztos playoff résztvevő csapatot így itt is csak az egyetlen bejutó csapat kiléte kérdéses. Az utolsó bejutó helyhez, a másik konferenciával ellentétben nem kell sokat számolgatni de a sorrenden még sok minden változhat.

Az első két helyet a San Francisco 49ers és a Green Bay Packers foglalja el így mindkét csapatnak a saját kezében van a sorsa, hogy megszerezze a hazai pálya előnyét. A 49ers az élen marad ha legyőzi a Seahawks-t és a Packers is hazai pályán játszhat ha legyőzi a Detroit Lions-t vagy a 49ers veszít vagy döntetlent játszik.

49ers.JPG

A Seahawks esetében nagyon egyszerű a matek, úgy szerezhetik meg az első két hely valamelyikét ha legyőzik a 49ers-t és ha kikap a Packers. Mivel a 49ers-el egy csoportban vannak így nagy tétje lesz az egymás elleni mérkőzésüknek mert a vesztes az 5. helyen találja magát.

A csoportgyőztesek kiemelése révén a 4. helyen playoff résztvevő csapat kiléte kérdéses egyedül. Nagy matek itt sincs mert ha győz vagy döntetlent játszik az Eagles akkor biztos playoff résztvevő. Akkor is bejut ha a Cowboys kikap vagy döntetlent játszik.

eagles.jpg cowboys.jpg

 

Az utolsó bejutó helyen álló Vikings izgalom nélkül várhatja az utolsó fordulót mert se javítani, sem pedig rontani nem tud a helyezésén.

saints.JPG

A Siants esetében beszélhetünk a legnagyobb matekról. A New Orleans-i gárda megszerezheti a pihenőhetet de ehhez a többi csapat segítségére is szüksége van. A Siants kihagyja a Wild Card hetet ha nyer és a Packers veszít vagy döntetlent játszik. Ha nyer és a 49ers veszít vagy döntetlent játszik. Ha döntetlent játszik és a Packers vagy a 49ers kikap. Vagy ha a 49ers kikap és a Packers győz vagy döntetlent játszik.

nfl.com, Fotó: twiter.com

Címkék: alapszakasz