A Colts kirúgta Caldwellt

Az Indianapolis Colts csapata a mai napon bejelntette, hogy megválik vezetőedzőjétől Jim Caldwelltől. A menesztés fő oka a 2-14-es alapszakasz mérleg. A rossz szereplés fő oka Peyton Manning sérülése és sokáig lehetett hinni, hogy ez a tény fogja megmenteni Caldwellt.

Caldwell miután átvette Tony Dungytól a csapatot, az első vezetőedzői évében 14-2-es alapszakasz mérleget produkált és Super Bowlba vezette a Colts-t. A tavalyi alapszakaszt 10-6-os mérleggel zárta és a Wild Card búcsúztak a rájátszásban.

Caldwell 2002 és 2008 között is a Coltsnál dolgozott mint az irányítók edzője és vezetőedző asszisztens. Jim Irsay az Indianapolis Colts tulajdonosának nyilatkozata szerint még eldöntik, hogy maradhat-e a klubnál egy másik edzői posztot betöltve.

Rögötn felmerült a már visszavonult Tony Dungy esetleges visszatérése, amit azonban rögötn záfoltak. Talán egy kicsit sokat vártak Caldwell menesztésével, hiszen sok csapat már hetek óta vezetőedzőt keres és kezdenek egyfogyni a jelöltek. A Colts elsőként választhat az áprilisi drafton (és minden körben), így minél hamarabb meg kell találni az utódot, hogy ki tudják jelölni merre folytatják (Manning vagy Luck vagy talán ketten együtt) a jövőben.

(nfl.com)