A Saints nyerte a szezonnyitót, megsérült Kevin Kolb (videó)

Ma hajnalban a New Orleans Saints és az Arizona Cardinals mérkőzésével hivatalosan is megkezdődött a szezon. A Hall of Fame mérkőzés az előszezon része, hivatalosan ezt nevezik a 0. heti mérkőzésnek. A Saints ötödször, a Cardinals először játszott a HOF hétvégén. 45 évet követően először a tavalyi évben maradt el a mérkőzés az elhúzódó lockout miatt. Most sem volt minden rendben, hiszen a játékvezetőkkel folytatott tárgyalások miatt 7 tartalék bíró vezette a mérkőzést. A tartalék játékvezetők nehézkesen kezdtek hiszen a Cardinals nyerte a pénzfeldobást de ők a Saintsnek adták a kezdeményezést. A Hírességek Csarnoka hétvégéjén a Saints 17-10-re legyőzte a Cardinalst.

A Saints az utóbbi hónapok megpróbáltatásait követően jól kezdte a szezont. Az utóbbi hónapokban a jutalmazási botrány miatt eltiltották a csapat vezetőedzőjét Sean Payton-t, a linebacker Jonathan Vilma-t és a defensive end Will Smith-t. Drew Brees új szerződésének ügye is csak az utolsó pillanatban oldódott meg. Payton helyét a következő évre Joe Vitt segédedző vette át aki ideiglenes vezetőedzőként már megszerezte az első győzelmét. A Szentek nem pihenhetnek rá a mérkőzésre hiszen csütörtökön (nálunk már pénteken) a New England Patriots ellen megkezdik az "igazi" előszezont.

A mérkőzésen Drew Brees csak egyetlen támadássorozaton keresztül volt a pályán, viszont ezt rögtön touchdownal fejezte be a csapat. Az első negyedben Mark Ingram 1 yardos futott touchdownt szerzett. A második negyedben a Cardinals kiegyenlített amikor Alfonso Smith 4 yardos futott touchdownt szerzett. Még egy mezőnygólt és egy újabb touchdownt szerzett a Saints amivel kialakult a 17-7-es félidei vezetés. A Saints második TD-jét Brees tartalékjának, Chase Daniel-nek passzából az újonc Travaris Cadet szerezte. A második félidőben csak egy Cardinals mezőnygól született.

A mérkőzés elvesztése mellett Kevin Kolb sérülését sajnálhatja igazán a Cardinals. Egyértelműen Kolb az este vesztese hiszen az irányító első passzából interceptiont dobott és 4 passzkísérletéből csak 1 volt sikeres. Összesen 4 passzolt yardot szerzett és mindennek a tetejébe még meg is sérült. A hírek szerint bordasérülést szenvedett el az irányító.

Legtöbb passz: Chase Daniel, 203 yard, 1 TD, 1 Int (Saints)

Legtöbb futott yard: Alfonso Smith, 46, 1 TD (Cardinals)

Legtöbb elkapott yard: Travaris Cadet, 80, 1 TD (Saints)

Az Arizona Cardinals - New Orleans Saints HOF mérkőzés összefoglalója

Kevin Kolb sérülése

(nfl.com, Fotó: GENE J. PUSKAR - AP PHOTO és tri-cityherald.com)