A Szentek tönkreverték az Eagles-t

A Philadelphia Eagles kezdte a New Orleans Saints elleni összecsapást. A vendégek első drive-ját mindennek, de sikeresnek nem nevezhettük. Michael Vicket háromszor vitte földre a Saints védelme. Érdekesség, hogy mindhárom sacket egymás után szenvedte el az Eagles QB-je. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az utolsó földre vitelekor elveszítette a labdát. Az irányítót a 100. kezdő mérkőzésén pályára lépő Todd Herremans mentette meg, azaz a Philadelphia folytathatta a támadását. A Saints már az első támadásából pontokat szerezhetett volna, de Garrett Hartley 52 yardról nem tudta értékesíteni a mezőnygól kísérletét. A vendégcsapat remek játékokkal eljutott a New Orleans 6 yardos vonaláig, majd jött a szokásos Vick hiba. A QB passzát Patrick Robinson fülelte le, aki egy 99 yardos interception visszahordás után ünnepelhetett touchdown-t. Az első negyed egy Eagles támadással ért véget, amelyet folytathatott a második játékrészben.

A második felvonást pontokkal kezdte a Philadelphia. A vendég együttes eljutott a Saints 4 yardos vonaláig, de ott megállította a támadást a hazai csapat. Alex Henery 22 yardos mezőnygóljával az Eagles felzárkózott 7-3-ra. A Saints azonnal válaszolni tudott a Philadelphia pontjaira. A futójátékra épített drive-ban Chris Ivory és Mark Ingram is remek teljesítményt nyújtott. A támadás végén Ivory futott egy 22 yardos touchdown-t. Hartley extrapontja után a ”Szentek” 14-3-ra vezettek. Az Eagles a következő drive-jában még a saját térfelét sem tudta átlépni, míg a New Orleans egy újabb pofont adott a vendégcsapatnak. Marques Colston egy 1 yardos elkapás után szerzett touchdown-t. A Saints QB-je, Drew Brees sorozatban az 51. mérkőzésén adott TD passzt. A Saints védelme mellett futott és passzolt hatpontosa is volt a csapatnak, azaz remekül keverik a játékokat. A nagyszünet kezdete előtt már nem született több pont, így a Saints 21-3-ra vezetett a szezonban harmatgyenge teljesítményt nyújtó Eagles ellen.

A New Orleans Saints kezdte a második félidőt. A ”Szentek” egy 9 playből álló drive-ot (70 yard) vezettek és eljutottak a Philadelphia Eagles 9 yardos vonaláig, majd Brees-t földre vitték a védők. Az irányító elejtette a labdát, amelyet az Eagles játékosa, Brandon Graham kaparintott meg. A szerzett labdából touchdown-t ért el a Philadelphia. Michael Vick egy 77 yardos TD passzt adott Desean Jacksonnak. Henery kezdőrúgása után a Saints visszahordója, Travaris Cadet elveszítette a labdát, amelyet a Philadelphia cornerback-je, Brandon Hughes ölelt magához.

A vendégcsapat a Saints 8 yardos vonaláig is eljutott, de Vickék nem tudtak touchdown-t szerezni, igaz Alex Henery 37 yardos mezőnygóljával 21-13-ra alakította az eredményt. A hazai alakulat a negyed végén Jimmy Graham futott touchdown-jával növelni tudta az előnyét (28-13). Valamivel több, mint egy perccel a felvonás vége előtt Riley Cooper-nek volt egy 94 yardos touchdown futása, de szabálytalan támadó passz miatt anulálták a hatpontost.

A negyedik negyed legelején az Eagles vezetett egy gyenge drive-ot, majd a ”Szentek” közel kerültek egy újabb eladott labdához. Brees egy sack után elveszítette a játékszert, amelyet Pierre Thomas szerzett meg, ennek ellenére punt-ra kényszerült a New Orleans. A Philadelphia egy remek támadássorozatot (12 play, 52 yard, 5:42) vezetett, de becsúszott egy újabb hiba. Brent Celek a saját kezéből ütötte ki a labdát, amelyet a Saints játékosa, Isa Abdul-Quddus szerzett meg. A mérkőzés végéig egyik alakulat sem szerzet pontokat, így a New Orleans Saints 28-13-ra győzte le a Philadelphia Eagles-t.

NFL
9. játékhét

New Orleans Saints Philadelphia Eagles

28-13 (7-0, 14-3, 7-10, 0-0)
Drew Brees 27/21, 239 passzolt yard, 2 Touchdown átadás Michael Vick 41/22, 271 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Chris Ivory 48 futott yard, 1 Touchdown LeSean McCoy 119 futott yard
Jimmy Graham 72 elkapott yard, 1 Touchdown DeSean Jackson 100 elkapott yard, 1 Touchdown
Cameron Jordan 6 szerelés, 3 sack, 1 forced fumble Jason Babin 4 szerelés, 1 sack, 1 forced fumble

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Fotó: usatoday.com, Wesley Hitt/Getty Images