Az Eagles nem ad taget Dominique Rodgers-Cromartie-nak

Az nfl.com előrejelzései szerint 17 NFL csapat fog franchise taget kiosztani valamelyik lejáró szerződésű játékosának és a Philadelphia Eagles jelenleg nem szerepel a listán. Geoff Mosher, a CSNPhilly.com munkatársa szerint az Eagles nem akar élni a tag adta lehetőséggel. A tag egyik Philadelphiai jelöltje a cornerback Dominique Rodgers-Cromartie volt. Rodgers-Cromartie nem nyújtott túl lenyűgöző teljesítményt az Eagles-nél és a szakértők véleménye szerint nem rendelkezik azokkal a képességekkel amiket az új vezetőedző, Chip Kelly vár el a cornerbackjeitől.

Érdekes, hogy a szezon előtt keresett cornerbackek értéke mennyit csökkent a tavalyi szezon alatt. Rodgers-Cromartie két éve a Kevin Kolb trade részeként érkezett az Eagleshez. Az első szezonban csak három mérkőzésen volt kezdő. Tavaly Asante Samuel távozását követően mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdő volt, de nem nyújtott maradandó teljesítményt.

Aqib Talib a Buccaneers-nél kezdte el a tavalyi szezont, de időközben eltradelték a New England Patriots-al, ahol jól játszott de a pályán kívüli problémák miatt rizikós a szerződtetése. Brent Grimes az Atlanta Falcons egyik legjobb védője volt és franchise taget is kapott a csapatától, de rögtön az első mérkőzésen megsérült és kidőlt az egész szezonra.

(nfl.com, Fotó: nflpassers.com)