Új Sharrif a városban

A 2013-as NFL Drafton a Vikings először a 23. helyen választhatott játékost. Nem tradelt fel, sem pedig le, így elsőnek marad a 23. hely. Sokan elkapót vagy épp Manti Te’o-t várták, hogy majd a Vikings kiválasztja, miután Te’o helyett mást választott a Bears, aki a Draft előtt a Vikings-al állt harcban a hawaii származású játékosért. Ez azonban nem következett be, sem elkapó, sem pedig Te’o nem volt az első választott a Minnesota-i csapatnál. A választás a Florida volt játékosára, Sharrif Floyd-ra esett.

A DT poszton játszó játékos nagy segítségére lehet a csapatnak az elkövetkezendőkben, hiszen need helyre, azaz szükséges helyre igazolták, mivel a DT poszt nálunk kicsit hiányos volt. Amint Goodell beolvasta a nevét nagy öröm tört ki Sharrif-ék családjánál, de hatalmas tombolásba kezdett a Vikings közönség is, akik Minneapolis-ban a Draft Party-n várták, kit választ kedvenc csapatuk.

Sharrif-al stabillá válhat a futás elleni védekezés és az irányítóra való nyomás is nőhet. Minden szakértő és szurkoló dicséri a Vikings döntését, miszerint Floyd-ot választotta.  Spielman elmondta a Draftot követően, hogy nagyon izgatott mindenki a csapatnál és erősnek érzik magukat.  Floyd annyit mondott rövid kommentjében, hogy nagyon boldog amiért a Vikings-hoz került.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: nfl.si.com