Draft 1/25: Xavier Rhodes, CB, Vikings

Rhodes CB poszton játszik, sokan meglepődtek a kiválasztásakor, de nagyot lendíthet a passzvédekezésen. A Draft első körének 25. választási helyén a Minnesota Vikings Xavier Rhodes-ot választotta ki a Florida State-ről. A CB poszton játszó játékos Antoine Winfield pótlása miatt érkezett, ráadásul komoly erősítés lehet az amúgy nem túl acélos passzvédekezésünknek. 

Rhodes kiválasztása talán meglepetés, de kell ő a védelembe. Milliner-t kiválasztotta a Jets, így ő volt a legjobb elérhető CB a rangsorban. Már a Draft előtt is ide sorolták. Nagyon tehetséges CB és jó fizikumú játékos, akit a legjobb elkapókra is rá lehet állítani, mert sebessége megvan ahhoz, hogy lekövesse és megszerezze előle a labdát vagy semlegesítse a pályán.

Rhodes elmondta, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy egy NFL csapat kiválasztotta őt, de meglepődött azon, hogy a Vikings választotta ki őt, mikor nem is álltak kapcsolatban egymással, sem pedig a Scouting Combine-n nem nagyon érdeklődött felőle.

Úgy tűnik, hogy a Vikings mégis figyelte a volt Florida State védőt, mert Frazier elmondta, hogy nagyon tehetségesnek tartják. Kezdő CB-ként is bevethető, akár már az első meccsen.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: nfl.si.com