Fontos feladat a holtszezonra: meghosszabbítani Gerald McCoy szerződését

Közeledik a szabadügynök-piaci időszak, és bár Gerald McCoy szerződése még nem járt le, a 2014-es év belőle az utolsó. A négy éves újonc szerződésének a végére fog érni, ez pedig azt jelenti a Tampa Bay Buccaneers számára, hogy jobb ha minél előbb nekilátnak a szerződés meghosszabbításáról tárgyalni a játékossal. McCoy ugyanis igazi szupersztárrá nőtte ki magát Tampa Bay-ben, az elmúlt két évben. Két Pro-Bowl meghívás, két All-Pro kerettagság. És nem mellékesen 14,5 zsákolással növelte a Buccaneers fényét az elmúlt két idényben. Az pedig úgy gondolom vitathatatlan, hogy a liga legjobb defensive tackle-jéről beszélünk.

Gerald McCoy a 2010-es drafton került még hozzánk. Ez azért is érdekes, mert ekkor a liga még nem szabályozta az újoncok fizetéséről szóló szerződéseket. Tehát McCoy már ekkor is szép kis summát keresett. A jövő évi tervezett bére 12,732,000 dollár, ugyanis szépen megütötte a teljesítménybérezésről szóló bónuszokat is. Ez bizony rengeteg pénz, bár azt már megszokhattuk az NFL világában, hogy a jó játékosok rengeteg pénzt kapnak. Sőt néha még a rosszak is.

McCoy 2015-ben válik szabadügynökké, ha ekkor szeretnék rátenni a franchise tag-et, akár 18 millió dollárjába is kerülne a Buccaneers-nek. Ezért már anyagilag is sokkal jobban jönnének ki a dologból, ha a szerződést egy évenkénti 12 millió körüli összeggel meghosszabbítanák az idei holtszezonban akár. Ez nem az az összeg, amit McCoy ne fogadna el, hisz összehasonlításképpen Geno Atkins 10,5 milliót keres évente. És kicsit túllépvén az anyagiakon, úgy gondolom Gerald McCoy az egyik olyan játékosa ennek a franchise-nak, aki szemmel láthatólag kifejezetten jól érzi itt magát. Hisz a csapat egyik állandó promóciós alakjává, és arcává nőtte ki magát.

Reméljük újdonsült general managerünk is észreveszi majd, hogy a 2015-ben megkezdett szerződéshosszabbítással csak rosszabb tárgyalási helyzetbe hozza magát és a csapatot. Ezt a lépést még idén meg kell tenni. A szurkolók miatt is, McCoy miatt is, ráadásul Lovie Smith védelme miatt is. Hisz mint Frazier sajtótájékoztatójából megtudhattuk, McCoy az egyik alappillére lesz ennek a védelemnek.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com