Elhunyt a Buccaneers tulajdonosa, Malcolm Glazer

A Tampa Bay Buccaneers családja egy nagyon nagy, és számára fontos embert veszített el tegnap este. 85 éves korában ugyanis elhunyt Malcolm Glazer a franchise tulajdonosa, és vezetője. 

Ez egy szomorú nap a Buccaneers rajongói, és játékosai számára egyaránt. Hisz rengeteget köszönhetünk Malcolm Glazer-nek. Nélküle soha nem láttuk volna, hogyan töri át a Cleveland Browns védelmét Mike Alstott, vagy hogy Ronde Barber hogyan döf tőrt az Eagles-be, hogy aztán Derick Brooks Super Bowl-t nyerhessen ennek a csapatnak. Nélküle nem lenne “pewter power”, nem lenne Raymond James stadion. És nem lenne Tampa Bay Buccaneers sem. Hisz valószínűleg Baltimore-ban kéne néznünk Kalózainkat, ha Mr. Glazer 1995-ben nem veszi meg ezt az alakulatot, és Peter Angelos hideg markai közé engedi azt.

Persze nem történt mindez ilyen egyszerűen. A franchise-ért meg kellett keményen küzdenie az anyagi hasznot szem előtt tartó hiénákkal. Végül pedig valahogyan stadiont is kellett építenie szeretett csapatunknak. Aztán a politikusok, és a támogatók körbe udvarlása után ez is összejött. Hisz megérkezett a megváltó Tony Dungy személyében, aki mérkőzéseket kezdett nyerni a csapattal. Persze őt is Malcolm Glazer csábította ide. De ez idő tájt sem Baltimore sem Orlando nem hagyott fel a ténykedéssel, hogy megszerezze a Bucs-t magának. De végül jöttek az eredmények, és győzött Tampa Bay, megszületett a Raymond James Stadion! Természetesen szintén Mr. Glazer jóvoltából. Végül pedig Baltimore is megkapta hőn áhított futball csapatát, miután ellopták a Browns-t Cleveland-ből.

A következő évben megérkezett Brucco Bruce is. A Buccaneers első kabalafigurája. És vele együtt az első rájátszás beli szereplés. Melyet pár évre rá Jon Gruden vezetőedző érkezésével a Super Bowl győzelem követett. Azon túl pedig, hogy a pályán futball csapatot varázsolt a mi Malcolmunk a Bucs-ból. A Tampai közösség is nagyon sokat köszönhet neki. Hisz a Glazer Family Foundation rengeteget jótékonykodik, és rengeteg nemes ügyet támogat. Legyen szó a rák elleni harcról, vagy a hátrányos helyzetű gyerekekről.

A Buccaneers franchise pedig soha korábban nem volt olyan sikeres, mint az ő vezetésével. Reméljük Lovie Smith érkeztével ismét egy bajnoki éra kezdetének lehetünk szem és fültanúi. Reméljük ez lesz méltó hagyatéka. Köszönjük ezt a maga nemében egyedülálló csapatot. Köszönjük ezt a két évtizedet. És kívánjuk, hogy nyugodj békében Malcolm Glazer…

Malcolm Glazer 1928-2014

0529_20529_30529_40529_50529_60529_70529_8

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com