Mark Barron, Jimmy Graham miatt lett draftolva

Bár a címben taglaltak bizonyára annyira nagy titkot nem árulnak el, hisz azért sejtettük ezt mindannyian. De most már hivatalosan is elismerték, hogy a 2012-es draft, első körös választásunk érkezésének bizony ez az oka. 

Árulta el legalábbis Butch Davis, aki vezetőedzőnk, Greg Schiano asszisztense volt abban az évben. Amikor Mark Barron hozzánk került egész pontosan két hellyel lejjebb draftolt a Bucs. Lemondván így Morris Claiborne-ről. Ami így utólag nem is tűnik rossz döntésnek. És elszalasztván Luke Kuechly-t, aki kiváló játékossá vált Carolina-ban.

Azonban a Bucs-nak nem volt szüksége erősítésre abban a pozícióban. Helyettük megszereztük a hosszú karú safety-t, Alabamából. Akit már akkor is a top 10-be jósoltak. És bár többek szerint nem volt jó választás, én mégis úgy gondolom, hogy igen. Ahogy pedig korábban már fejtegettük, Mark Barronban megvan a lehetőség, hogy hamarosan Pro Bowl kaliberű játékossá fejlődjön.

Viszont az “állítsd meg Jimmy Grahamet” jellegű projekt nem annyira működött. Hisz a Szentek mérlege 4-0 ellenünk az elmúlt két évben. Viszont ezen a ponton meg kell jegyezni Barron védelmében, hogy összesen kétszer találkozott a négy találkozón a tight enddel. Hisz tavaly a 17. héten hiányzott a találkáról Mark Barron. Az előtte lévő évben pedig Jimmy Graham nem lépett pályára egy alkalommal. Sajnos azonban ezen a két találkozón elég termékenynek bizonyult a játékos. 15 elkapásból 248 yardot szerzett. Tanulságos is volt ez mind a két safety pozícióban játszó játékosunk szemszögéből. Hisz először Dashon Goldson fogta Grahamet, man coverage-ben. Aki szerzett is 156 yardot, nyolc elkapásból. A második évben viszont Mark Barront állította rá Schiano, ekkor Drew Brees-nek már csak két sikeres passza volt ötből, a tight end felé. És ebben benne volt egy pick-six is.

Kissé furcsa azért, hogy Barron, Jimmy Graham miatt érkezett, aztán pont nem használtuk egy éven keresztül. Ez is amolyan Schiano féle dolog.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com