Lawrence Tynes 20 millió dollárra perli a Buccaneers-t

Mint emlékezetes Lawrence Tynes-nak nem sikerült túl dicsőségesre tampai munkavállalása. Most 20 000 000 dollárra pereli a Tampa Bay Buccaneers csapatát.

Tynes 2013-ban még a Schiano éra alatt volt a Buccaneers kickere. Azonban a csapat objektumaiban felütötte fejét az ún. MRSA húsevő baktérium, mely jó étvággyal csócsálta Carl Nicks lábát. Mivel desszert is kellett mellé, megtette ugyanezt akkori kickerünk-kel is.

Tynes nem is tudott többet pályára lépni, nem sport sérültek listájára került. Ezzel már akkor sem értett egyet a játékos és ez ügyben is volt egy körük. Mostani beadványának a fő oka is éppen ez. A Buccaneers csapatát azzal vádolja, hogy a franchise-nál történt hiányosságok vezettek karrierjének kényszerű befejezéséhez.

Indokként azokat az egészségtelen körülményeket említi elsőként, amik a betegség elburjánzásához vezettek. Legalábbis szerinte. Tynes úgy véli a csapatnál hiányoztak azok a sterilizációs eljárások, amelyek a terápiás eszközök szakszerű fertőtlenítésére lettek volna hivatottak. Hogy ezek pontosan mik egyébként, ne kérdezzétek! Mind ahogy azt sem, hogyan lehet ezt utólag bizonyítani! Főleg annak ismeretében, hogy a Bucs akkor Dr. Deverick J. Anderson-t kérte fel a létesítmény körülményeinek megvizsgálására. A doktor azt állapította meg, hogy a biztonsági előírások betartása megfelelt a szükséges kívánalmaknak. Ráadásul szakvéleményében azt is hangsúlyozta, hogy Nicks és Tynes esetében a fertőzést nem ugyanaz a baktérium törzs okozta.

A második pontban már inkább lehet igaza volt játékosunknak. Ez történetesen a nyilvánosság hiánya. A csapat ugyanis sokáig susmákolt. Miután ők már ismerték milyen veszélynek vannak kitéve a játékosok, maguk a játékosok erről még semmit nem tudtak.

Tynes az akkori 905 000 dolláros bérét megkapta. Úgy látszik ennél lényegesen nagyobb fájdalomdíjra gondolt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com