Eagles poszt áttekintő - Belső linebacker

alonso.jpgA kezdő poszt várományosai: Kiko Alonso, Mychal Kendricks

Elérkeztünk védelem egyik legzsúfoltabb posztjához. Kiko Alonso sokoldalú játékos, aki a linebacker-sor vezére lehet.

A tavalyi holtszezonban elszenvedett ACL sérüléséből úgy tűnik teljesen felépült, és az OTA-kon is teljeértékű munkát végzett. Így az újabb sérülés esetét kivéve, az ő helyét nemigen veszélyeztetheti senki.

Kendricks már nem lehet ilyen nyugodt. Egyrészt a játékstílusuk eléggé egyezik Alonsoéval, másrészt a DeMeco Ryanst igen kedveli a csapat vezetése, ezért könnyen a padra kerülhet, ha Ryans teljesen felépül. Persze még harmadik ILB-ként is komoly játékidőt kaphatna, hiszen Ryans valószínűleg már nem tud majd olyan mennyiségű snapet bevállalni, mint az elmúlt években, és passz-downoknál pedig amúgy is egyértelműen adja magát az Alonso-Kendricks kettős.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: DeMeco Ryans, Jordan Hicks

A második achilles szakadását követően már sokan Ryans távozását jósolták, de a Bill Davisék egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincsen megszabadulni Mufasától. Futás ellen még most is valószínűleg a legjobb linebackerünk, és ő a védelem szíve és vezére. Az OTA-kon még nem volt teljesen egészséges, fontos lesz, hogy azóta mennyit változott a helyzet. Ha teljesen felépült, akkor visszafoglalhatja helyét a kezdőben, de idén már csökkentett teherre számíthat az ILB poszt mélysége miatt.

Jordan Hicks sokak meglepetésére érkezett a draft 3. körében. Fejben nagyon érett játékosnak tartják, és egyetemi játéka is emlékeztetett a sérülések előtti Ryans játékára. Nem véletlen, hogy Ryans lehetséges utódjának tartják. Persze ehhez még bizonyítania kell, hogy a profik között is képes hatékony játékra, és egészséges tud maradni, mert maga is sok sérüléssel küzdött az egyetemen. A következő év inkább a tanulásról szólhat a számára, és ehhez Ryansnál jobb csapattársat nem is találhatna.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Najee Goode, Brad Jones,Emmanuel Acho, Brandon Hepburn

curry_barwin.jpg

Goode 2013-ban hasznos cserének és speciális csapat megbízható tagjának bizonyult, és tavaly is nagyobb nehézség nélkül bekerült a keretbe. Sajnos, már az első meccsen áldozatul esett a kezdődő sérüléshullámnak. Az év hátralévő részével együtt kénytelen volt kihagyni azt a lehetőséget is, hogy megszilárdítsa a helyét a védelemben. Most viszont nehezebb dolga lesz a mélyebb ILB poszt miatt, de 5. ILB-ként van sansza az 53-ba kerülni.

Ugyanerre a helyre pályázik a rutinos Brad Jones is, akinek voltak jó évei Green Bayben, de sérülések és formahanyatlás miatt az utóbbi időben már nem tudott a korábbi szinten teljesíteni. A tapasztalata hasznos lehet, és a speciális csapatban nyújtott játéka is segítheti a szűk keretbe kerülésben.

Acho tavaly becsülettel állta a sarat, amíg a nála jobb ILB-k sérülések miatt hiányoztak, de képességei a csere szintnél többre eddig nem predesztinálták. Meg kell jegyezni, hogy még mindig csak 24 éves, így még lehet benne fejlődési lehetőség.

Brandon Hepburn tavaly a gyakorló csapatban kapott helyet, és elég nagy bravúr lenne, ha a fenti ellenlábasokat legyűrve idén ennél előrébb tudna lépni.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu