Eagles poszt áttekintő - Running back

demarcomurray2.jpgA kezdő poszt várományosa: DeMarco Murray

A tavalyi szezon legjobb futójátékosa ide is elsőszámú futónak érkezett, és a sérülés esetét kivéve valószínűleg ő fogja a legtöbbször cipelni a labdát. Dallasban tavaly nagyon nagy terhelést kapott, hiszen összesen 436-szor kapta meg a handoffot, emellett több mint félszáz elkapást is jegyzett. Emiatt nem is terhelték le túlzottan az edzőtábor eddigi részében, annak ellenére, hogy sérüléssel nem küzd. Amikor viszont beszállt a csapat gyakorlatokba, akkor a vártnak megfelelően tudott érvényesülni erőteljes futó stílusával. Nem lehet szokatlan neki az sem, hogy Bradfordtól kapja a labdákat, hiszen a Soonersben 3 évig voltak csapattársak.

 Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Ryan Mathews, Darren Sproles

Murray mellett kevesebb reflektorfény esett rá, de akár Mathews is lehet a futó szekció meglepetés embere. Murrayhoz hasonló one-cut futóról van szó, aki talán még Murraynél is fizikálisabban játszik, szinte minden futás végén keresi az ütközést, és nehéz elsőre levinni a földre. Részben ennek is betudható, hogy eddigi karrierjében sokszor küzdött sérülésekkel. 5 év alatt mindössze egyszer fordult elő, hogy mind a 16 alapszakasz meccsen pályára lépett. Itt viszont ideális esetben nem egyedül fogja cipelni a terhet, ami jót tehet az egészségének is.

Sporles képességeit már jól ismerjük. Murrayék jelenlétében ritkán fog 4-5 carrynél többet kapni egy-egy meccsen, de ő a limitált esélyekkel is mindig jól tudott élni. Elkapásban pedig akár nőhet is a szerepe, és nem lenne meglepő, ha tavalyinál több passz jutna a kezébe. Ezek mellett persze a visszahordásoknál is kulcsszerepe van.

mathews.jpg

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Raheem Mostert, Kevin Monangai, Kenjon Barner

A korábbi évek állandó 4. számú futójától, Matthew Tuckertől sérülés miatt búcsút vett a csapat, ami lehetőséget fog adni más fiatal játékosoknak.Mostert a futball mellett a Purdue egyetem atlétikai csapatában is kitűnt, így nem meglepő módon az egyetem történetének legeredményesebb visszahordója volt. A kiváló sebesség persze önmagában nem lesz elég, meg kell mutatnia, hogy a profik között is megbirkózik a futók faladataival (futás, elkapás, blokkolás). Jó hír, hogy az eddigi edzéseken megmozdulásaival felkeltette az edzők figyelmét. Stílusa és képességei alapján ideális esetben Sproles utódja lehet. A fent említett trió mellett meglepő lenne, ha neki is szorítanának helyet az 53-ban, de a gyakorló csapatba jó eséllyel pályázik, ha így folytatja. Egyébként gyermekkorában Brian Westbrook és Donovan McNabb játékán felnőve szurkolt az Eaglesnek.

team.jpg

Kevin Monangai 4 évet húzott le helyi Villanova egyetemen, ahol ez idő alatt több, mint 3000 yardot szorgoskodott össze. Alacsony, de erőteljes játékos, aki nem rendelkezik kiemelkedő sebességgel, viszont fizikális futásaival tudja fárasztani a védelmeket. A draft előtt megnézte a csapat, majd az újonc minicampben is részt vehetett. Ő is harcban lehet egy gyakorlócsapat-béli helyért.

Barner tavaly a Carolinától került a csapathoz, de végül nem sikerült megragadnia az 53-as keretben, és az utolsó előszezon meccsen meg is sérült. Oregonban kiváló futó volt Chip Kelly alatt, és jól ismeri a csapat által alkalmazott rendszert. Viszont az eddigi évekhez képest jelentőset kellene javulnia, ha további esélyt akar kapni Philadelphiában.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu