A Bills 100 millió dollárért hosszabbított a legjobb védőfalemberével

A Buffalo Bills idei offseasonja főként az irányítók versenyéről és LeSean McCoy megszerzéséről szólt de most egy másik játékosukkal robbantottak. Pár órája bejelentették, hogy hatéves, 100 millió dolláros szerződést kötöttek defensive tacklejükkel Marcell Dareus-al.

A szerződés 60 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és 25 millió dollárt a szerződés aláírásakor azonnal kézhez kapott. A játékos idén az elsőkörös választottaknál lehívható ötödik éves opcióval játszik ami alapján 8 millió dollárt fog keresni az idei szezonban. A hosszabbítással együtt Dareus hétéves profi szerződéssel rendelkezik és 108 millió dollárt kereshet ezen időszak alatt.

A tárgyalások már jó ideje folytak a csapat vezetősége és Darues között de a hírek szerint igen lassan közeledtek az álláspontok mert a tackle olyan szerződést akart mint amilyet Ndamukong Suh írt alá idén márciusban. A Miami Dolphins idei szerzeménye hatéves, 114 millió dolláros szerződéssel rendelkezik így Dareus lemaradt a riválisához képest de azért nem kell szégyenkeznie.

A jelenleg 25 éves Dareus a 2011-es Draft harmadik választottja volt. Négyéves pályafutása során csak egy mérkőzést hagyott ki, 202 tacklet, 2 kierőszakolt fumblet és 28.5 sacket szerzett. Az utolsó két szezonban bekerült a Pro Bowl és tavaly beválasztották az All-Pro keretbe is.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)