Kiktől várható az áttörés 2016-ban a Panthers-nél?

DE Kony Ealy
2015-ös statisztika: 31 tackle, 5 sack, 28 QB pressureMiért: Ealy alapszakasz statisztikája mutatja a fejlődést, de a Super Bowl teljesítménye volt az, amely miatt mindenki izgatott a jövőt nézve. Három sack-et és egy interceptiont ért el a Broncos ellen, a korábbi második körös pick megmutatta, hogy milyen jó tud lenni a sportág legnagyobb színpadán. A harmadik évébe lépve, kezdőként először, Ealy úgy tűnik, teljes mértékben képes megfelelni a megnövekedett szerepkörének.

WR Devin Funchess
2015-ös statisztika: 31 elkapás, 473 yard és 5 TD

Miért: Újonc szezonjának második felében a dolgok kezdtek összejönni Funchess-nek. Mind az öt a TD-t az utolsó kilenc meccsen szerezte, egyre inkább valós red zone fenyegetést jelent. Funchess magabiztos volt az OTA és a minicamp során, a vezetőedző Ron Rivera azt mondta, hogy "fényévekkel előrébb tart", mint az újonc évében. Ahhoz, hogy célpont legyen, meg kell küzdenie a tight end Greg Olsen-nel és az elkapó Kelvin Benjamin-nal a pályán, de Funchess lehet az újabb veszélyes játékos.

LB Shaq Thompson
2015-ös statisztika: 61 tackle, 1 sack, 4 levédekezett passz

Miért: Luke Kuechly és Thomas Davis lehet hogy az NFL legjobb linebacker duója, de Thompson tehetségét nem szabad figyelmen kívül hagyni. Újoncként az első körös pick kiosztott néhány kemény ütközést, amiknek tanúi voltunk egész évben. Emellett a passz elleni védekezésben is jelentös szerepet játszott, ahogy azt láthattuk az Arizona elkapója, Larry Fitzgerald ellen az NFC Championship meccsen. Még több hatékony meccse lehet Thompson-nak a második évben.

RB Cameron Artis-Payne
2015-ös statisztika: 45 futás, 183 yard és 1 TD, 5 elkapás és 58 yard

Miért: A Pro Bowler Jonathan Stewart az elsőszámú futó, így senki sem számít nagy számokra Artis-Payne esetében 2016-ban. De úgy néz ki, mint egy játékos, aki képes enyhíteni a terhelést Stewart játékában. Egy évvel a háta mögött a korábbi ötödik körös pick még otthonosabban kell hogy mozogjon az offense-ben és még alkalmasabb a hasznos játékra.

S Tre Boston
2015-ös statisztika: 19 tackle, 1 levédekezett passz

Miért: Az elmúlt két évben Boston türelmesen várt a lehetőségre a veterán Roman Harper mögött. Most, hogy Harper újra New Orleans-ban játszik, Boston kész átvenni a kezdő szerepet. A korábbi negyedik körös pick playmaker volt, amikor a pályára léphetett, az előző két előszezon mindegyikében szerzett interceptiont. Boston valószínűleg rengeteg lehetőséget kap majd arra, hogy ragyogjon a Carolina bomlasztó front seven-je mögött.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sportingnews.com