Hogyan állnak a dolgok Carolinában irányító poszton?

POZÍCIÓ ÁTTEKINTÉS: Az irányító poszt jó kezekben van, a 2015-ös NFL MVP tartja a gyeplőt, bár 2016 nem hozta azt a típusú eredményt, amire a Panthers várt. Cam Newton karrierjének legrosszabb passer rating-jét (75,8) és passz százalékát (52,9) produkálta, ahogy a Carolina a történelmi 15-1-es szezon után egy 6-10-es szezont hozott össze. Mégis, Newton-nak nagy szerepe volt abban, hogy a Panthers-nek esélye volt megnyerni szinte minden meccset, de a soha nem látott, három egymást követő NFC South bajnoki címet eredményező sorozat kisiklott, amikor a három vagy annál kevesebb pont különbséggel eldőlő meccseken csak 2-6-os eredményt tudtak felmutatni.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: Miután a franchise minden idők legtöbb passzolt TD-t (136) és futott touchdown-t (48) szerző játékosává vált 2015-ben, Newton lett az első játékos az NFL történetében, aki elérte a 20.000 passzolt yardot és a 3000 futott yardot az első hat szezonja során.

AZ ÉV JÁTÉKA: Newton karrierje során most zárt a legkevesebb futott yarddal és futási kísérlettel, de az end zone közelében a megállítására tett kísérletek eredménytelenek maradtak. A legjobb példa erre a 10. heti Chiefs elleni meccs, amikor úgy tűnt, hogy megállítják 4 yardos vonal körül, de ment tovább előre, majd egy defensive back-en átfordulva elérte a gólvonalat.

A LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: Newton, Derek Anderson és Joe Webb a szerződése alapján legalább 2018-ig - Newton 2021-ig - a csapatnál van, így összpontosíthatnak arra, hogy segítsenek Newton-nak újra olyan irányítóvá válni, aki viharként söpört végig az NFL-en 2015-ben, ne pedig olyan legyen, aki elviselt egy viharos 2016-ot. Newton, az edzők és társai fel fogják térképezi az összes lehetőséget, hogy újra formában lehessen.

2017-ES REMÉNYEK: Nem reális azt gondolni, hogy Newton 45 TD-t fog szerezni minden évben - vagy talán bármely évben - mint tette azt a mágikus 2015-ös szezonban, de ha csak visszatér az átlagához (32), amit az első öt évben produkált, a Panthers már jó formában lehetne. Ha elérte volna a 32 TD-t 2016-ban a 24 helyett, a Panthers talán legyőzhette volna az ellenfeleit a szezon során és néhány szoros meccset a maga javára fordíthatott volna.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu