Bucaneers FA értékelő, akik beváltak

Jason Licht szakítva a hagyományokkal a 2016-os holtszezonban kötött néhány jó üzletet is!

- Brent Grimes. A cornerback leigazolása jó húzás volt. Az elmúlt évek sajnálatos szériáját, mely szerint a Bucs secondary könnyű préda bárki számára, meg kellett szüntetni. Ehhez Grimes személyében egy nagyon jó alanyt talált Licht. Bár ez a találás sem egészen Licht érdeme, a játékos ugyanis szeretett volna újra együtt dolgozni régi mesterével, Mike Smith-szel. Brent csakhamar ki is vívta magának a csapatnál az első számú cornerback titulust. S mindezt kiváló statisztikai számokkal is megtoldotta. Az hagyján, hogy 4 interception-t is szerzett az idényben, további 24 alkalommal védekezett le passzkísérletet. Ez bődületes szám! Nem is csoda, hogy a liga ezen statisztikájában első helyen végzett a Bucs cornerback-je. Brent már veteránnak számít, de még egy-két évig megoldást jelent a secondary-ben. S egyenlőre az asszonyka sem csinált még valami blőd baromságot!

-Robert Ayers. A defensive end bár sérüléssel küszködött szinte az egész idényben, azért ha kellett félsérülten is ott volt és hozzátette a magáét. 6,5 sack fért bele ebbe az idénybe, mellyel a házi lista második helyén zárt. Az viszont egyértelműen látszott, hogy amikor Ayers a pályán van a Bucs védőfala sokkal jobban működik, mint nélküle. Amikor neki ment, akkor a védőfal rendre dominálta az ellenfél támadófalát. Nem mellesleg jól teljesített a futás elleni védekezésben is, testi ereje lehetővé tette, hogy az ellenfél blokkolói ne tudják elnyomni. Mike Smith (ne feledjük az ő szakterülete alapvetően a védőfal) többször is dícsérte a játékos hozzállását és teljesítményét. Ayers mindenképpen megoldás még egy darabig, de a helyzet nála is az, ami Grimes esetében. Kora miatt már most el kell kezdeni mocorogni az ő későbbi pótlása ügyében, hiszen Noah Spence egyrészről teljesen más stílusú és felépítésű játékos, másrészről az még mindig csak egy ember.

-Bryan Anger. A punter teljesítményéről már ejtettünk szót. Nem ismételném! Nem csoda, hogy teljesítménye nyomán lejáró szerződését a csapat már most meghosszabbította. Ezzel punter pozícióban úgy gondolom évekre kész vagyunk.

-Jacquizz Rodgers. Bár a running back évad közben került hozzánk én azért ide sorolnám. Az egész idényben haldokló futójáték palettáján ő volt az egyedüli üde színfolt. Csakhamar kiderült, ebben a káoszban futóink közül ő az egyetlen, aki valamelyest boldogulni tud. Ő lett posztján a Bucs legeredményesebbje köszönhetően többek között annak is, hogy Koetter offense-ét már korábbról jól ismerte, s a rövid passzos játékba is jól bevonható volt. Azt azonban meg kell jegyezni nála, hogy testméreti adottságai miatt pass protection képességei a nullával egyenlőek. Emiatt ha pályán van az ellenfelek számára könnyen kikövetkeztethető, hogy vagy futó, vagy rövidpasszos játék következik nagy valószínűséggel. S ebben a faktorban fejlődni már nem tud. Szerződése lejár, de a poszt (mely kimondottan nagy sérülés faktorú) mélyítése miatt érdemes elgondolkodni a folytatáson!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com