Milyen posztra válasszanak a Drafton: Cincinnati Bengals

A Bengals a közelmúltban igen sikeres alapszakaszban, az elmúlt hat szezonból öt alkalommal is playoff szereplő volt. Az egyetlen probléma mindezzel, hogy a playoffban finoman szólva sem megy a csapatnak mert minden egyes alkalommal kiestek a Wild Card körben.

A sorozatos WC kiesések után a tavalyi szezonban változott a helyet ugyanis a 2016-os alapszakaszban már csak 6 mérkőzést tudtak megnyerni így esélyük sem volt kiesni az első körben.

A Bengals-t a playoff nullázás miatt igen sokat kritizálják az elmúlt időszakban. A playoff sikeretelenség szinte egyforrt Marvin Lewis nevével is aki vezetőedzői pályafutása során 0-7-es playoff mérleggel rendelkezik. Ha idén sem lesz meg a várt playoff győzelem akkor a szezon után meg fognak válni tőle.

A Bengals idei Draft pickjei:

1. kör 9. hely; 2. kör 9. hely(41); 3. kör 9. hely(73); 4. kör 9. hely(116); 4. kör 32. hely(138, kompenzációs pick); 5. kör 9. hely(153); 5. kör 33. hely(176, kompenzációs pick); 6. kör 9. hely(193); 6. kör 34. hely(217, kompenzációs pick); 7. kör 9. hely(227); 7. kör 33. hely(251, kompenzációs pick)

Távozott Érkezett Hosszabbított

RB Rex Burkhead

LB Karlos Dansby

LB Margus Hunt

LB Rey Maualuga

DT Domata Peko

T Andrew Whitworth

WR James Wright

G Kevin Zeitler

CB Bene' Benwikere

LB Kevin Minter

T Andre Smith

DE Wallace Gilberry

C T.J. Johnson

CB Dre Kirkpatrick

WR Brandon LaFell

RB Cedric Peerman

T Eric Winston

 

A cél tehát a playoff és az idei szabadügynökpic alapján idén még a tavalyinál is nehezebb feladatuk lesz. A piac legnagyobb vesztese Andy Dalton mert elvesztette a két legjobb támadófalemberét és jelen állás szerint a liga legrosszabb támadófala mögött kell majd játszania.

A bal tackle Andrew Whitworth a Rams, a jobb guard Kevin Zeitler pedig a Browns játékosa lett. A falat már egy ideje építik, a két évvel ezelőtti Draft első két körében tacklet választottak Cedric Ogbuehi és Jake Fisher személyében. Ogbuehi jobb tackleként eddig bust, Fisher pedig eddig csak tartalék volt.

Egy Vikings-nál eltöltött szezon után visszatér a Bengals korábbi elsőkörös választottja Andre Smith de ezzel még nem oldották meg a fal problémáit. Egyértelműen ez a csapat legnagyobb hiányposztja de valószínűleg az első körben mégsem támadófalembert fognak választani.

A Bengals-nak a támadófalhoz hasonlóan problémái vannak a védőfalával is. A szakértők többsége arra hajlik, hogy a védőfalba választanak majd az első körben. Carlos Dunlap és Geno Atkins rendben van de Michael Johnson már 30 éves és a tavalyi szezonja gyenge volt továbbá Domata Peko távozott az offseasonban.

Linebacker poszton sem állnak túl jól, távozott Karlos Dansby, Margus Hunt, Rey Maualuga is és csak Kevin Minter érkezett. Az első körben tehát még linebacker is jöhet. Igazából az elsőkörös pick azon múlik majd hogy a kilencedik helyen védőfalember, linebacker vagy offensive tackle lesz a legjobb elérhető prospect.

Marvin Jones és Mohamed Sanu tavalyi távozása után kicsit egyedül maradt A.J. Green mert Tyler Boyd és Brandon LaFell nem tudta megfelelően pótolni a távozókat. A többi poszt miatt az utolsó napban várható egy wide receiver pick is.

Sok elemző running backet is prognosztizál ami nem kizárt de csak a harmadik napon tűnik logikus lépésnek. Jeremy Hill és Giovani Bernard miatt felesleges lenne az első három kör bármelyik pickjét is futóra áldozni.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Dalvin Cook, RB, FSU
D'Onta Foreman, RB, Texas
Leonard Fournette, RB, LSU
Bucky Hodges, TE, Virginia Tech
Patrick Mahomes, QB, Texas Tech
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Cam Robinson, OT, Alabama
John Ross, WR, Washington
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
DeAngelo Yancey, WR, Purdue
Ishmael Zamora, WR, Baylor:

nfl.com, upi.com, Fotó: cbssports.com, cincyjungle.com