Súlyos betegségről számolt be a Cowboys centere

A Dallas Cowboys centere Travis Frederick tegnap a Twitteren beszámolt róla, hogy igen súlyos betegségben szenved. A támadófalembert Guillain-Barré szindrómával diagnosztizálták. Ez egy nagyon ritka autoimmun betegség amelynél az immunrendszer az idegrendszert támadja.

Több verziója létezik a betegségnek, a gyengeségtől egészen a bénulásig terjedhet a fokozata. A beszámolók szerint a betegség korai stádiumában diagnosztizálták és Frederick az elmúlt két napban már két kezelésen is átesett amitől már javult is az erőnléte.

A centert a 2013-as Draft első körében választotta ki a Cowboys és az utóbbi 4 szezon mindegyikében bekerült a Pro Bowl keretbe. Az idei edzőtáborban váll és nyaksérüléssel bajlódott ami miatt szeptemberig pihenőt kapott a Cowboys edzői stábjától.

A bejelentést követően Mark Schlereth azonnal a támogatásáról biztosította. A Redskins és a Broncos korábbi támadófalemberét 1993-ban diagnosztizálták ezzel a betegséggel. A guard fel tudott épülni belőle és 2000-ig játszott az NFL-ben.

nfl.com, Fotó: bloggingtheboys..com, twitter.com