Marcus, a hódító

tt.jpg

A Dallas elleni győzelem után mindenki azt írta, hogy nem a Titans nyert, hanem a Cowboys vesztette el azt a találkozót. Egy héttel később a Tennessee semmi kétség nem hagyott a kétkedőknek, miután lemosta a pályáról az örök bajnokesélyes New Englandet.

 

Az NFL tizedik fordulójában jó pár olyan összecsapás került megrendezésre, amelyeket a hazai szleng szerint fix kettesre kellett venni. Ilyen volt a Falcons Clevelandi látogatása (látjuk, az hogy sikerült), a Washington floridai vizitálása, vagy a Chargers Oakland-i kirándulása. Ebbe a sorba tartozott bele a Patriots Nashville-i kiruccanása. A bostoniak a meccs előtt, teszem azt hozzá teljesen jogosan, úgy döntöttek, hogy a lábadozókat (köztük Gronkot is) otthon hagyják, hisz így a pihenő hétnek köszönhetően három hetes rehab elég lesz ahhoz, hogy mindenki 100%-os legyen a szezon hajrájára. Így a Pats némileg vékonyka kerettel látogatott délre, ám még így is a találkozó egyértelmű esélyesének számított.

 

Ez az állapot egészen a mérkőzés első drivejáig tartott. Ekkor a Titans nagyon simán átment a vendégek védelmén, megszerezve a vezetést, amelyet aztán ki sem engedett a kezéből. Mike Vrabel a hazaiak újonc vezetőedzője- korábbi Patriots-játékos-, és stábja olyan meccs-tervet rakott össze, aminek hála együttese a játék minden elemében felülmúlta régi mesterét. A Tennessee több mint 100 jarddal többet szerezett az ellenfélnél (385 kontra 284), a futások ültek (150 jard) és vele az időt is sikerült ölni (32:57 vs. 27:03). A támadók mellette a védelem is remek napot fogott ki, állandó nyomás alatt tartva Tom Brady-éket (három sack). Akkora volt a hazaik fölénye, hogy még egy- a Pats-szurkerek számára ismerősen csengő-  trükkös játék is belefért a képbe:

 

 

A találkozó első számú hőse, a fenti videón elkapóként tündöklő, az idén hullámzóan teljesítő Marcus Mariota volt. A negyedik évét taposó QB ezúttal a levegőben volt impozáns, 16 jó passzából 228 jard és két TD született. A 25 éves irányítónak Corey Davis személyében remek társa is akadt. Az elkapó 125 jardot és egy TD-t köszönhet csapattársának. Hozzájuk csatlakozott a főleg második játékrészben domináló Derek Henry, aki a megnövekedett futásokat kihasználva 2 TD-vel büntette a Pats védelmét, komoly szerepet vállalva a 34-10-es kiütésben. Sikerével a Titans újra versenyben van az AFC wild-card pozíciójára, és ha Vrabelék ezt a játékos stabilan hozni tudják, meg is lehet a meglepetés rájátszás hely.

 

A Patriots-ot nem kell és nem is szabad eltemetni, hisz rossz meccse bármelyik gárdának lehet. A bostoniak most két hét pihenőre vonulnak így lesz esélyük kiheverni a fásultságot, és a bibiket, amiket ez alatt a tíz hét alatt összeszedtek. Ez biz rájuk is fér, hisz a Nashville-i kirándulást sem sikerült áldozatok nélkül lehozni. Gordonnak az ujja sérült meg, a támadófalból hol egyik, hol másik tacklet kellett ápolni, Edelman idő előtt az öltözőbe vonult (boka).

 

A New England hátralévő sorsolása a liga egyik legkönnyebbjének néz ki (kétszer Jets, egyszer-egyszer Bills és Dolphins), amibe még így is becsúszik majd egy Vikings, illetve Steelers elleni rangadó, de ezek is nyerhető derbiknek tűnnek, így nem tűnik túlzott optimizmusnak, ha kijelentjük, hogy a kisiklás ellenére, TB12 és társai 13-3-as mérleggel vágnak neki a play-offnak.