Hat mérkőzésről eltiltották a liga egyik legjobb cornerbackjét

Az offseasonban sokáig témát szolgáltatott Patrick Peterson sorsa és ma kiderült, hogy hiába maradt az Arizona Cardinals játékosa mégsem fog pályára lépni az első fordulókban. Délután bejelentették, hogy tiltott szerek használata miatt 6 mérkőzésről eltiltották a védőt.

A hat mérkőzés eltiltást akkor szoktak kiosztani, hogy ha valaki mintája pozitív lesz és a játékos megpróbálja valamivel manipulálni az eredményt. Szóval ezek szerint valamit trükközött a Peterson.

A cornerback az eltiltása miatt kénytelen lesz kihagyni a Detroit Lions, a Baltimore Ravens, a Carolina Panthers, a Seattle Seahawks, a Cincinnati Bengals és az Atlanta Falcons elleni találkozót. Október 20.-án a New York Giants elleni térhet vissza.

Peterson számára nem csak sportszakmai de anyagi szempontból sem lényegtelen az eltiltása ugyanis (pontosan) 3.882.352 dollártól esik el ezzel. Az pedig, hogy a csapat számára mekkora veszteséget jelent Peterson eltiltása arról elég annyit mondani, hogy a védő mind a 8 szezonjában bekerült a Pro Bowl keretbe és háromszor is All-Pro kerettag volt.

nfl.com, Fotó: twitter.com